Kaapo Kakko säväytti jälleen uudella huipputaituroinnilla – näin Tanska-peli eteni

Leijonat palasi MM-jäille kahden välipäivän jälkeen, kun torstain iltaottelussa vastassa oli Tanska. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos: Suomi-Tanska 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

3. erä:

60.00: Päätössummeri soi. Leijonille 3-1-voitto Tanskasta. Kakko otti joukot reppuselkään. Lankiselta loistopeli maalilla. Suomi nyt 10 pisteessä. Seuraava peli ohjelmassa heti perjantaina, jolloin vastaan asettuu Iso-Britannia.

60. min: Leijonat kestää, Lankinen kestää. Loistava peli taas Chicago Blackhawksin maalivahdilta.

59. min: Lankiselta lisää huipputorjuntoja.

59. min: Tanskalla Jokereista tuttuja pelaajia hakemassa tasoitusta. Peter Regin, Nicklas Jensen ja kumppanit. Hiljaiseksi ovat jääneet.

58.29 JÄÄHY! Tanskalle vielä kunnon loppukiri. Leijonilta Eetu Luostarinen jäähylle, syynä estäminen. Tanskalle samalla aikalisä.

55. min: Tanskan loppurutistus, mutta oliko 3-1 nyt selkärangan katkoja?

52. min: Kakolle loistopaikka heti seuraavassa vaihdossa. On taas 18-vuotias aika iskussa.

51.07 MAALI! Kaapo Kakko ampuu, Harri Pesosen maila välissä. 3-1! Pesoselle turnauksen toinen maali (2+0), Kakolle ensimmäinen syöttöpiste (6+1).

49. min: Tanska ottanut peliä hallintaan. Leijonat vetäytynyt.

46. min: Harri Pesoselle hyvä paikka pienen sekoilun myötä. Tilanne kuitenkin yhä 2-1.

45. min: Leijonilta... kelvollinen ylivoima. Pari paikkaa, ei kuitenkaan mitään suurta draamaa.

42.52 JÄÄHY! Savinaiselta vahva rynnistys, ja Jokerit-puolustaja Lauridsen joutuu rikkomaan. Kaksi minuuttia kiinnipitämisestä.

41. min: Leijonat selvittää Tanskan ylivoiman.

Kello 22.52: Kolmas erä käyntiin Tanskan ylivoimalla.

2. erä:

"Veskari tuli vastaan ja tuollainen pikkuharhautus", Kakko vaatimattomana osumastaan.

40.00: Tanskalle vielä erän loppuun hyviä tontteja ylivoimalla. Lankinen kestää. Kakon jäätävän osuman ja Mannisen sitkeän taistelun myötä asetelmat kääntyivät. Huono aloitus Leijonilta, mutta sen jälkeen aivan uusi vaihde silmään.

38.34 JÄÄHY! Vahva vaihe vaihtuu nyt vaikeuksiin. 2-1-maalista vastannut Manninen jäähyaitioon, syynä kiinnipitäminen.

36. min: Leijonilta vahva vaihe. Veli-Matti Savinaiselle avopaikka Tanskan maalilla. Ei ole kaukana 3-1.

34.19 MAALI! Leijonat johtoon! Sakari Mannisen johtamalta ketjulta hurja pyöritys Tanskan päädyssä. Ketjun sentteri Manninen itse hereillä irtokiekossa ja 2-1. Syöttöpisteet Rajalalle ja Lehtoselle.

33. min: Leijonat selvittää Tanskan ylivoiman. Kivirannalta heti perään vaarallinen vastahyökkäys.

Kakon huima 1-1-maali alta:

30.35 JÄÄHY! Suomen puolustajilta tuppaa nyt tulemaan virheitä. Petteri Lindbohm kompastelee ja päätyy jäähyaitioon. Syy kampitus.

26. min: Ja hallissa huudetaan "Kaapo Kakko". Suomen oma suosikkipoika.

25.49 MAALI! Kaapo Kakko! On se kova. Hurjalla vauhdilla alueelle, pikkuveivit ja boom. Turnauksen kuudes osuma. 1-1! Syöttöpiste Mikko Lehtoselle.

23. min: Leijonilta nihkeä erän alku. Virheitä, unohduksia. Ja nyt takamatkalla.

21.49 MAALI! Sieltähän se sitten tulee. Tanska 1-0-johtoon. Morten Madsen lapioi maalilta kiekon verkkoon. Nicklas Jensenin kuti osuu Atte Ohtamaata naamaan, perään Niko Mikkolalta huima pelastus. Mutta Madsen hereillä kolmoskiekossa. Osuma syntyi ylivoimalla.

20.24 JÄÄHY! Leijonille huono erän alku. Puolustaja Miika Koivisto koukkii ja siitä seuraa kaksiminuuttinen.

Kello 22.02: Toinen erä käyntiin. 0-0, alkaako nyt tapahtua myös tulostaululla?

1. erä:

20.00: Leijonille vaikka kuinka monta tonttia. Tehokkuus heikkoa. Ei mistään sisään. 0-0 avauserän jälkeen.

20. min: Erän viimeinen minuutti käynnissä. Leijonien ykkösketjulle tonttia vastahyökkäyksestä.

18. min: Pomppujen kautta Joel Kivirannalle huippupaikka iskeä MM-uran avausmaali. Mutta lopputulos on sama kuin monen muunkin Leijonien paikan kohdalla: ei reppua.

17. min: Leijonilta vahvaa ylivoimaa. Myös kakkosvitja luo hyviä tontteja Tanskan maalille. Mutta avausmaali nyt tiukassa.

15. min: Kakolle hyvä paikka ykkösylivoiman pyörityksen keskellä. Väkevä nousu päättyy kuitenkin Dahmin torjuntaan.

14.28 JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa. Oliver Laurdisenin maila korkealla, osuu Toni Rajalaa naamaan. Kaksi minuuttia kuitenkin, ei aukea naama.

14. min: Luostariselta vahva nousu hyvään tekopaikkaan. 0-0 kuitenkin yhä taululla.

13. min: Kakko kovien otteiden kohteena Tanskan päädyssä. Jokerit-puolustaja Oliver Lauridsen lupaili raakaa kohtelua - sitä on nähty.

10. min: Leijonilta paha harhasyöttö ja Frederik Strom pääsee avopaikkaan. Leijonien maalilla Kevin Lankinen kestää.

9.05 JÄÄHY! Se kesti pitkään se ylivoima. Suomelta Toni Rajala boxiin. Syynä huitominen.

8.57 JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa. Markus Lauridsen huitaisee Atte Ohtamaan mailan käsistä.

8. min: Tanskan puolustajalta Stefan Lassenilta kova taklaus Kaapo Kakkoon.

7. min: Harri Pesoselta väkevä esityö, Niko Mikkola pääsee kokeilemaan lähietäisyydeltä. Tanskan maalivahti Sebastian Dahm kestää.

5. min: Leijonat luo pelin ensimmäiset paikat. Mikko Lehtosen viivaveto ja Veli-Matti Savinaisen päätypeli isoina elementteinä.

3. min: Rauhallinen alku ottelulle. Ei suurempia tapahtumia kummassakaan päädyssä.

Kello 21.15: Leijonat aloittaa Juhani Tyrväisen johtamalla nelosketjulla. Kiekko jäässä. Suomen ja Tanskan MM-alkusarjan ottelu käynnissä.

-----------------------------------------------------------------

Kello 21.13: Joukkueet jäällä. Leijonat sinisissä paidoissa. Tanska valkoisissa.

Kello 21.10: Sitten mennään. Suomella kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio alla. Tanskalla yksi voitto, yksi jatkoaikavoitto ja yksi tappio.

Kello 21.05: Leijonien hyökkääjän Harri Pesosen ajatukset Tanska-pelin alta:

Kello 21.01: Leijonilla on alla kaksi välipäivää. Miten ne on vietetty? Noh, muun muassa Fortniteä ja kartingia!

Tuorein Leijonien iholla:

Kello 20.55: Entäpä Tanska? Juutit menettivät NHL-hyökkääjä Ellerin, mutta edelleen, kokoonpanosta löytyy monia muun muassa Helsingin Jokereista tuttuja nimiä.