Nuoret Leijonat ei jättänyt mitään palaa Slovakialle – näin keskiviikon MM-taisto eteni

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jatkui Suomen osalta keskiviikkona, kun vastaan asettui Slovakia. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Seuranta, U20 MM-kisat, Suomi-Slovakia 6-0 (1-0, 2-0, 3-0):

3. erä:

60.00: Summeri soi. Suomelle vakuuttava voitto Slovakiasta. Nuorten Leijonien turnaussaldo tähän mennessä: kolme ottelua ja kolme voittoa. Päätöstaistossa vastaan asettuu Kanada.

57. min: Slovakialle pientä saumaa ylivoimalla. Piiroinen saa vielä mukavaa lämpöä pelin loppuun.

55.23 JÄÄHY! Suomelle alivoimaa, kun TPS-puolustaja Eemil Viro boxiin. Syynä estäminen.

53.49 MAALI! Suomi, 6-0. Mörökölli Helenius ja kiekko kimmokkeen kautta ylänurkkaan.

53. min: Nuoret Leijonat kontrolloi kenttätapahtumia jatkuvalla syötöllä. Slovakialla suuria vaikeuksia katkaista peliä.

49. min: Suomi hieman kokeilee nyt uusia ketjuja. Järventie päässyt taas kehiin.

Heleniuksen 5–0-maali:

47.27 MAALI! Suomi, 5-0. Ja lisää tulee! KalPa-hyökkääjä Korhonen vapautetaan läpiajoon. Ensimmäinen yritys kilpistyy Slovakian maalivahtiin Hlavajiin. JYP-hyökkääjä Helenius on kuitenkin hereillä irtokiekossa. Viides häkki sinipaidoille.

Hatakan 4–0-osuma:

46.10 MAALI! Suomi, 4-0. Ohhoh! Suomen ykköspakkiparin Santeri Hatakalta jäätävä soolo. Ja komea viimeistely pienestä kulmasta, pienestä raosta yläriman kautta sisään.

45. min: Pyyhtiä ottanut Järventien paikan kakkosketjussa. Järventie ei ole pelannut ollenkaan toisen erän alun jälkeen.

43. min: Tasainen alku kolmanteen erään. Suomi kontrolloi, Slovakia yrittää haastaa.

Kello 22.52: Kiekko jäässä. Kolmas erä käyntiin.

2. erä:

Kello 22.40: ”Parannettiin ensimmäisestä erästä. Pelattiin jämäkästi ja saatiin pitkiä hyökkäyksiä Slovakian päätyyn”, Suomen tehopuolustaja Topi Niemelä sanoi TV5:lle kahden erän jälkeen.

40.00: Suomi selvittää ongelmitta Slovakian ylivoiman. Nuoret Leijonat isossa kuvassa 100 kilometriä Slovakiaa edellä. Suomi sai myös hanoja auki toisessa erässä. 3–0-tilanteesta erätauolle.

Torjunnat:
Suomi, Piiroinen: 6+2=8
Slovakia, Hlavaj: 13+20=33

Maalit:
8.57 1–0 Lundell (Simontaival, Hirvonen)

26.09 2–0 Niemelä (Lundell)
28.35 3–0 Simontaival (Lundell, Niemelä)

36.28 JÄÄHY! Suomelta Samuel Helenius boxiin, syynä estäminen. Ehkä hieman heppoinen boxi. Isossa kuvassa Suomi jatkuvasti kolme askelta Slovakiaa edellä.

33.03 JÄÄHY! Suomelle lisää ylivoimaa, kun Slovakialta Andrej Golian boxiin, syynä poikittainen maila. Suomen ylivoima lupaavassa iskussa.

30.59 JÄÄHY! Slovakian kapteeni David Mudrak boxiin, syynä huitominen. Suomi liitää nyt. Slovakialla rajuja ongelmia.

30. min: Slovakia pahasti jyrän alla.

Simontaipaleen 3–0-maali:

28.35 MAALI! Suomi, 3-0. Asialla ykkösketjun hyökkääjä Kasper Simontaival. Tapparan sopimuspelaaja sai kiekon Slovakian maalin lähettyville. Simontaival ei kuitenkaan heti ampunut, vaan hän lähti haastamaan. Kiekko pomppasi lopulta Slovakian puolustajan mailan kautta sisään. Syöttöpisteet Lundellille ja Niemelälle.

Niemelän 2–0-osuma:

27. min: Niemelä (2+3) ja Lundell (3+2) jakavat nyt Suomen sisäisen pistepörssin kärkipaikan.

26.09 MAALI! Suomi, 2-0. Tehomies Topi Niemelä pyssyttää siniviivalta turnauksen toisen maalinsa. Suomelta melkoinen pyöritys siirretyn rangaistuksen aikana. Kiekko pelattiin siniviivalle Niemelälle, jonka rannelaukaus painui takakulmaan. Syöttöpiste Lundellille.

26. min: Suomen 13. hyökkääjä Mikael Pyyhtiä päässyt myös kehiin. Pyyhtiälle vaihto Juuso Pärssisen ja Brad Lambertin vierellä.

25. min: Suomi painostaa, mutta hyökkäykset pyörivät kulmissa. Slovakia puolustaa tiiviisti keskustaa.

23. min: Heleniukselle loistotontti Slovakian maalille. Suomi aloittanut terävästi. Paine valkopaitojen päädyssä.

Kello 22.00: Toinen erä käyntiin. Tunteet kuumina avauserän lopulla. Suomelta Lundell ja Slovakialta David Mudrak saivat kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta.

1. erä:

Kello 21.49: "Yrittävät provosoida ja päästä ihon alle. Ei saa päästää", Nuorten Leijonien kapteeni Anton Lundell sanoi lopun isoista paineista TV5:llä.

20.00: Tilannetta ei enää tarkistella videolta eli avauserä päättyy Suomelle 1-0. Suomella pientä otetta, mutta Slovakia osoitti vaarallisuutensa vastaiskuissa.

Torjunnat:
Suomi, Piiroinen: 6
Slovakia, Hlavaj: 13

Maalit:

20. min: Summeri soi ja Suomi saa kiekon maaliin. Tuomarit levittelevät käsiään. Aivan sadasosista kiinni. Ja taas painit vihellyksen jälkeen.

20. min: Suomen puolustajalla Puutiolla mainio paikka takatolpalla. Ja kunnon painit vihellyksen jälkeen. Tunnetta.

19.04 JÄÄHY! Slovakialta Simon Nemec boxiin, syynä kampitus. Maila jää jumiin Suomen hyökkääjän Mäntykiven jalkoihin.

16. min: Slovakialta terävä vastahyökkäys heti alivoiman päättymisen jälkeen. Kiekko pyörii jo Suomen maaliviivan tuntumassa.

15. min: Pärssisen ylivoimaketjulla pieniä käynnistymisvaikeuksia. Rauhoituksen jälkeen Rädylle pelataan loistotontti. Viimeistely kuitenkin hieman epäonnistuu.

13.43 JÄÄHY! Slovakian Jakub Koleniciltä jäätävä perstaklaus. Alas kuitenkin osuu ja tuomaristo poimii tilanteesta leikkausjäähyn.

14. min: Niemelän laukaus on lipua Slovakian maaliin. 2-0 lähellä.

13. min: Suomen ykkösketju on vakuuttavassa iskussa. Hyvin lupaavan oloinen peliote.

11. min: Heinola veivailee itsensä loistopaikalle. Slovakia nyt helisemässä.

Lundellin turnauksen kolmas maali:

8.57 MAALI! Suomi, 1-0. Slovakialta karmiva harhasyöttö, Hirvonen katkoo. Kiekko Simontaipaleelle, joka löytää Lundellin maalilta. Siellä on.

7. min: Suomen puolustusalueen puolustuspelissä pientä terävöittämisen varaa. Slovakia on ottanut pientä otetta Suomen väkevän alun jälkeen.

5. min: Myös Suomen maalivahti Piiroinen päässyt tositoimiin. Slovakialta muutamia teräviä nousuja Nuorten Leijonien maalille.

1. min: Simontaival karvaa ja Lundellille heti loistotontti. Tämän perään Hirvoselle pedataan paikkaa Slovakian maalille.

Kello 21.09: Kiekko jäässä. Suomen ja Slovakian MM-ottelu käynnissä.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Kello 21.05: Joukkueet valuvat jäälle. Ottelu valmis alkamaan.

29 Samuel Hlavaj (30 Simon Latkoczy)

Kello 20.55: Suomen sisäisen pistepörssin kärkipaikalta löytyy puolustaja Topi Niemelä, joka on nakuttanut kahteen otteluun neljä tehopistettä (1+3).