Leijonat nakutti tasaiseen tahtiin osumia, Kevin Lankiselle MM-uran ensimmäinen nollapeli – näin Ranska-peli eteni

Leijonien MM-turnaus jatkui sunnuntaina ottelulla Ranskaa vastaan. MTV Urheilu seurasi Suomen ja Ranskan pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos, Ranska-Suomi 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

3. erä:

60.00: Summeri soi ja Leijonille 3-0-voitto. Lankiselle MM-uran ensimmäinen nollapeli 21 torjunnan myötä. Leijonat takaisin lohkokärkeen. Tiistaina Saksa-ottelussa panoksena lohkovoitto - voitolla se on varmasti Suomen.

58.46 JÄÄHY! Leijonille vielä pelin loppuun ylivoimaa. Ranskalla liikaa pelaajia kentällä.

58. min: Ranskan kapteenille Fleurylle avopaikka, mutta Leijonien puolustaja Jani Hakanpää saa mailansa väliin. Lankisen nolla pysyy.

56.31 JÄÄHY! Leijonien 3-0-maalintekijä Sallinen boxiin, syynä kampitus.

54. min: Kakolla tukkoista maalintekosektorilla, mutta nyt 18-vuotias superlupaus on ruvennut kunnon pelintekijäksi. TPS-hyökkääjä on luonut useita loistavia tekopaikkoja.

52.31 MAALI! No nyt! Jere Sallinen ja komeasti kiekko rystyltä ylänurkkaan. 3-0. Paikkaajaksi sentteriosastolle laitettu Sallinen sai vapauttavan onnistumisen. Syöttöpisteet Savinaiselle ja Kuuselalle. Peli samalla taputeltu.

52. min: Eipä meinaa saada Ranska peliä rullaamaan ei. Leijonat pitää paineen hyökkäyspäädyssä.

50. min: Sitten jännätään, että saako Ranska kiriä käyntiin.

47.41 JÄÄHY! Leijonien kärkisentteri Manniselta todella lepsu jäähy. Kampitus syynä. Neljällä neljää vastaan mennään.

48. min: Ranskan parhaat paikat ovat tulleet alivoimalla. Taas. Eliot Berthon painelee ohi Kaskesta ja Lankinen joutuu venymään huipputorjuntaan.

47.04 JÄÄHY! Ranskan hyökkääjä Anthony Guttig koukkaa Juhani Tyrväistä ja Leijonille lisää ylivoimaa.

47. min: Ei oikein meinaa saada Ranska peliä käyntiin. Leijonat kontrolloi tilannetta.

44. min: Ranska taas aivan helisemässä. Leijonat tykittää kuteja maalille.

41. min: Veli-Matti Savinainen rakentelee loistopaikan Kristian Kuuselalle. Yritys Ranskan puolustukseen. Leijonat täysilukuinen.

Kello 22.49: Ja sitten päätöserään. Leijonat 2, Ranska 0. Kiekko jäässä. Ranska aloittaa erän ylivoimalla.

2. erä:

40.00: Kahden erän jälkeen Leijonat 2-0-johdossa. Hieman tasaisempi kaksikymppinen. Kakolla paikkoja, Mikkola vastasi ainokaisesta. Lindbohmin loppuhetkien jäätävä taklaus toi sähköä.

38.33 JÄÄHY! Leijonilta Jani Hakanpää boxiin, syynä vastustajan mailasta kiinnipitäminen.

37. min: Leijonien puolustajalta Petteri Lindbohmilta jäätävä pommi Damien Fleuryyn. Ranskan vaihtopenkki käy kuumana.

36. min: Leijonilta kelpo ylivoima. Kärkisentteri Sakari Manninen runnottiin pahannäköisesti laitaan - onneksi ei käynyt pahemmin. Ranska täysilukuinen.

34.20 JÄÄHY! Sitten Leijonat ylivoimalle. Peter Valier boxiin, syynä estäminen.

34. min: Kakolle jälleen huippupaikka maalille nousun yhteydessä. Mutta ei millään! Meinaa olla tukkoista nyt 18-vuotiaalla hyökkääjällä, joka on iskenyt tähän mennessä turnauksessa jo kuusi maalia.

34. min: Kärpistä tuttu Charles Bertrand loi Ranskan parhaan paikan ovelalla jalkojen välistä -uitolla. Muuten vaatimatonta. Suomi täysilukuinen.

31.46 JÄÄHY! Ranskalle ottelun ensimmäinen ylivoima. Leijonilta Jere Sallinen boxiin, syynä estäminen.

30. min: Kaapo Kakolle loistopaikka kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä. Nousu kilpistyy kuitenkin Ranskan maalivahtiin Fleuryyn.

28. min: Joukkueet täysilukuisia. Ei kovin kummoinen ylivoima Leijonilta.

27. min: Ranskan hyökkääjä Cedric Dio Dio Balsamo karkaa alivoimalla puolittaiseen läpiajoon. Leijonien maalivahti Kevin Lankinen kestää.

25.27 JÄÄHY! Leijonille lisää ylivoimaa. Ranskalta Valentin Claireaux jäähyaitioon, syynä myöhästynyt taklaus. Tätä ennen Leijonien mörkökaksikko Marko Anttila ja Jani Hakanpää loivat.. noh, aikamoisen tilanteen Ranskan maalille.

24. min: Leijonien kolmosketju Veli-Matti Savinen - Jere Sallinen - Kristian Kuusela on kieltämättä jäänyt vaisuksi. Ei meinaa peli lähteä rullaamaan.

21.51 MAALI! Leijonat ja 2-0! Niko Mikkolalle MM- ja A-maajoukkueuran avausmaali. Harri Pesoselta levityssyöttö ja vahvaa nousua tehnyt Mikkola lataa ranteella takanurkkaan. Toinen syöttöpiste Oliwer Kaskelle.

Kello 22.02: Sitten toiseen erään. Leijonat 1-0-johdossa. Kiekko jäässä.

1. erä:

20.00: Ensimmäinen erä 17-18 täysin Leijonien hallinnassa. Ranska heräsi aivan loppuhetkillä. Joel Kivirannan maali tähän mennessä ainokainen. Eli 1-0-tilanteesta erätauolle. Laukaukset Suomelle 20-5.

19. min: NHL:ssäkin keväällä piipahtanut 19-vuotias Texier luo Ranskalle ottelun ensimmäisen hyvän tekopaikan. Viimeistely seinille.

17. min: Melkoinen avauserä menossa. Ranska ei ole päässyt yhtään minnekään. Paremmalla viimeistelyllä Suomi voisi olla hyvinkin kolmen maalin karkumatkalla.

15. min: Rimat kolisevat ja hirveää tulitusta Leijonilta. Ranska kestää kuin kestääkin. Joukkueet täysilukuisia.

12.55 JÄÄHY! Leijonille kahden miehen ylivoimaa. Olivier Dame-Malka ja kampitus.

11.43 JÄÄHY! Leijonille lisää ylivoimaa. Ranskalta Thomas Thiry jäähyaitioon, syynä koukkaaminen.

11. min: Ranska on aivan pesukoneessa. Leijonat antaa kovaa painetta.

9.24 MAALI! Leijonat, 1-0! Petteri Lindbohm heittää viivasta ja Joel Kiviranta ohjaa. Vaasan Sportin hyökkääjälle turnauksen toinen osuma. Toinen syöttöpiste Juhani Tyrväiselle.

8. min: Leijonille on tulla nyt melkoinen onnenkantamoinen. Kiekko pomppii tuomarin kautta maaliviivalle. Henri Jokiharju ei saa kuitenkaan tyhjiin.

7.19 JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa. Ranskan huippulupaus Alexandre Texier jäähyaitioon, syynä korkea maila.

7. min: Leijonien alemmat ketjut luoneet muutaman kelvollisen paikan. Viivakutien kautta rakenne.

5. min: Ranskalta laukaus! Toki omasta päästä. Verkkaisesti lähtee valkopaitojen peli liikkeelle.

3. min: Yhtä päätä. Leijonat aloittanut terävästi.

2. min: Leijonien kiekkosade käyntiin. Viivakutien kautta ensimmäiset paikat.

Kello 21.15: Kiekko jäässä. Leijonien ja Ranskan ottelu käynnissä.

-------------------------------------------------------------------------

Kello 21.13: Joukkueet jäällä kohta mennään.

Kello 21.10: "Kyllä me ollaan valmiita, että sieltä tulee himokas Ranska vastaan tänään. Heillä on taitavia hyökkääjiä, kääntävät nopeasti. Hyökkääjien henkilökohtainen taito on iso uhka meille", Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen puhui illan vastustajasta juuri ennen pelin alkua.

Kello 21.08: Kolmen pisteen voitolla Leijonat on siis varmuudella A-lohkossa sijoilla 1.-3. Näin ollen Leijonat välttäisi B-lohkon ykkösen.

Ranskan voitto tietäisi sitä, että Iso-Britannian tippuminen B-sarjaan varmistuisi.

Kello 21.05: Leijonat tänään sinisissä paidoissa. Ja näköjään valmiina taistoon!

Kello 21.01: Upeasti tehty pätkä Leijonien harmittavasta menetyksestä. Hyökkääjä Eetu Luostarinen joutui poistumaan turnauksesta loukkaantumisen takia.

Kello 21.00: Kosicessa pelattavassa A-lohkossa Yhdysvallat on tässä vaiheessa kärjessä. Jenkit ovat keränneet kuudesta ottelusta 14 pistettä. Suomi on toisena, 13 pisteellä, yhden pelin vähemmän pelanneella.