NRK: Etsintäryhmät eivät pääse tositoimiin vyöryvaaran vuoksi – "Vaikeaa kaikille osapuolille"

Asiantuntija: Lumivyöryn sattuessa mitään ei ole  tehtävissä 1:04

Norjalaismedian mukaan huono keli vaikeuttaa yhä mahdollisesti lumivyöryyn kadonneiden kolmen suomalaisen ja yhden ruotsalaisen etsintöjä.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo verkkosivuillaan, että useita tahoja, muun muassa Norjan Punainen risti, on valmiudessa lähtemään maastoon. Lumivyöryvaara on kuitenkin ollut koko päivän niin ilmeinen, että ryhmiä ei ole voitu lähettää  Blåbærfjellet-tunturiin Tromssassa.

Tromssan poliisipäällikkö Astrid Elisabeth Nilsen sanoo NRK:n haastattelussa, että tilanne on hieman ristiriitainen ja vaikea kaikille. Poliisipäällikön mukaan pilvipeite on matalalla, lunta sataa ja lumivyöryvaara tunturissa kasvaa.

– Siksi on vastuutonta lähettää nyt pelastajia liikkeelle. Tämä on vaikeaa kaikille osapuolille, poliisipäällikkö kertoo.

Todennäköisyys pieni

Norjalaisasiantuntijoiden mukaan todennäköisyys eloonjääneiden löytymiselle on erittäin pieni. Jos ryhmä on lumen alla, happi on jo saattanut loppua tai hypotermia tehdä tehtävänsä.

Poliisi aikoo kuitenkin vielä sään salliessa yrittää paikantaa kadonneita helikopterista. Viranomaisten mukaan toivoa on vielä.

Ruotsalainen nainen ja kolme suomalaista miestä katosivat Blåbærfjellet-tunturilla eilen.

Lue myös:

    Uusimmat