Mainos

MTV:n vaalikone paljastaa presidenttiehdokkaiden erot – turvapaikanhakijoiden palautukset jakavat kandidaatteja

MTV:n presidentinvaalikone paljastaa kiintoisia eroja presidentinvaaliehdokkaiden näkemyksissä. Erityisesti suhtautuminen kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kohteluun jakaa ehdokkaita.

Vaalikoneessa esitetään väittämä "mielestäni turvapaikkaa hakevia lapsiperheitä voidaan palauttaa lähtömaihinsa, mikäli turvapaikan saamisen edellytykset eivät täyty".

Samaa mieltä väittämän kanssa ehdokkaista ovat Sauli Niinistö, Matti Vanhanen, Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen.

"Emme voi muodostaa sellaista rakennetta, joka takaisi kaikille lasten kanssa tuleville oleskeluluvan tai turvapaikan. Tällainen automaatio olisi hyvin altis väärinkäytöksille", keskustan ehdokas Vanhanen perustelee omaa kantaansa.

Eri mieltä väittämän kanssa ovat Nils Torvalds, Merja Kyllönen ja Pekka Haavisto. Haavisto kirjoittaa kantavansa suurta huolta "ennen kaikkea lapsiperheiden palautuksista vielä sotatilassa oleviin maihin – Afganistaniin, Irakiin ja Syyriaan. Näissä tilanteissa pitäisi toimia erityisesti lapsen etua ajatellen".

Sdp:n Tuula Haatainen on asettanut vastauksensa lähestulkoon keskelle, hän ei siis ole selkeästi kummallakaan kannalla. Haatainen kuten useimmat ehdokkaista korostavat, että kukin tapaus pitää harkita erikseen. "Turvapaikkaprosessin sekä arvion lähtömaan turvallisuustilanteesta tulisi olla sellainen, että kansalaiset ja turvaa hakevat voisivat luottaa sen oikeudenmukaisuuteen", Haatainen kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.