Mainos

MTV:n vaalikone avautui

Vaalikone toteutetaan yhteistyössä MTV:n ja neljän Alma Median lehden kanssa.

Alma Media avaa tänään kunnallisvaaleihin liittyvän vaalikoneen internetiin. Vaalikone toteutetaan MTV:n ja neljän Alma Median lehden yhteistyönä. Vaalikoneessa ovat mukana MTV3, Iltalehti, Pohjolan Sanomat, Lapin Kansa ja Kainuun Sanomat.

Perinteisen vaalikoneen rinnalle Alma Media avaa myös täysin uudenlaisen Flash-vaalikoneen, joka on toteutettu yhteistyössä Taideteollisen korkeakoulun sekä Helsingin kauppakorkeakoulun Center for Knowledge and Innovation Researchin kanssa. Flash-vaalikone sisältää lukuisia ehdokkaiden löytämistä helpottavia uusia elementtejä. Alma Median Kunnallisvaalikone löytyy jokaisen mukana olevan median sivuilta tänään puolen päivän jälkeen.

Projekti on laajuudessaan ainutlaatuinen koko maamme mediakentässä.

-MTV:llä ja monilla Alma Median lehdillä oli yhteinen vaalikone jo eurovaalien sekä viime vuoden eduskuntavaalien yhteydessä, kertoo vaalikone-projektin vetäjä, päätoimittaja Tomi Lindblom MTV:n uutisista. -Yhdistämällä toimintomme olemme saavuttaneet selkeitä kustannussäästöjä. Lisäksi vaalikone palvelee aiempaa paremmin ehdokkaita ja äänestäjiä, kun heidän ei tarvitse enää vierailla lukuisissa erillisissä palveluissa.

Vaalikoneessa on 25 kysymystä. Joukossa on poliittisia asioita käsittelevien aiheiden lisäksi ei-poliittisia kysymyksiä, joiden avulla pyritään valottamaan ehdokkaan kantoja päivän politiikan ulkopuolella oleviin asioihin.

Vaalikoneen kysymykset on tehty yhteistyössä muutamien Alma Median politiikan toimittajien kesken. Kysymysten valmistelun yhteydessä kuultiin myös useiden puolueiden edustajia, Tomi Lindblom kertoo. -Toisin kuin jotkin muut vaalikoneet, Alma Median vaalikone ei sulkeudu ennen vaaleja. Näin ehdokkaat pääsevät halutessaan täydentämään tai muokkaamaan vastauksiaan aina vaalipäivään saakka.

Alma Median Vaalikone eduskuntavaaleissa oli maamme suosituin. Siellä vieraili kuukauden aikana yli 530 000 eri kävijää. Eurovaalikoneessa kävijöitä oli noin 150 000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.