Mainos

MTV:n uutiset tapasi Sex And The City 2:n tähdet

- Olihan tämän elokuvan tekeminen paljon intensiivisempi ja rankempi kokemus kuin ykkösen. Elokuvan tarinaan olennaisesti liittyvä Marokon matka oli ainutlaatuinen. Meistä kukaan ei ollut käynyt siellä aiemmin. Se on amerikkalaiselle vieras kulttuuri. Asuimme tiiviisti pari viikkoa yhdessä ja ihmettelimme kauneutta, makuja ja hajuja. Se oli minulle elämäni hienoin työmatka, hymyilee Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) MTV:n uutisten haastattelussa.

MTV3 pääsi ainoana suomalaisena tv-kanavana tapaamaan Sex And The City -tähtiä New Yorkissa.

Näyttelijä Parker istuu newyorkilaisen luksushotellin 40. kerroksen sviitissä, jossa on ahdasta. Tv-kamerat, valot, lavasteet ja legioona erilaisia avustajia (meikkaajia ja tekniikkaa) täyttävät huoneen. Luikertelen valotelineiden välistä istumaan huojuvalle kangastuolille. Haastatteluaikaa on viisi minuuttia artistia kohden. Toimittajia istuu vanhan hotellin ahtailla käytävillä kuin lääkärin vastaanottoa odottamassa.

Mutta Sex And The Cityn naiskvartetti hoitaa haastattelut iloisella ja ystävällisellä asenteella, kaikki huokailevat arabi-reissunsa ihanuutta ja ihmeellisyyttä. Elokuvassa he lähtevät ilman perheitään lomalle Abu Dhabiin. Todellisuudessa matka kuvattiin Marokossa.

Chris Noth (Mr. Big eli Kiho) vaikuttaa ensin hiukan tympääntyneeltä, mutta innostuu sitten pohtimaan, mitä naisten vapautusliike oikeastaan tarkoittaa tällaisessa elokuvassa. Ohjaaja Michael Patrick King on hymyilevä herrasmies.

Täysillä kohti kauneutta

- Tietysti mietin kuumeisesti, miten teemme erilaisen elokuvan kuin ykkösosa oli, pohtii ohjaaja. Ykkösessä oli aika paljon surua ja murhetta: Carrien romahtaneet unelmat, Mirandan asumusero. Alakuloa ja yksinäisyyttä - vaikka loppu oli tietysti onnellinen.

- Mutta nyt päätin, että teemme täysillä hauskan elokuvan! Ylitsepursuavan, liioittelevan, ilakoivan. Tv-sarja ja ykkosfilmi ovat täysin New Yorkiin kiinnittyneitä, Nyt kaipasimme irtiottoa! Ja siltikään emme unohtaneet vakavia teemoja: perhettä ja ihmissuhteita. Nehän seuraavat näiden naisten mukana aina.

Sex And The City on toki jo enemmän kuin pelkkä kahden leffan mittainen glamour-trippi tai legendaarinen tv-sarja. Sex And The City on brändi, jota ohjaaja King vaalii. Sen toteuttaminen kysyy ennen muuta kauneuden tajua ja kauneuden kaipuuta - sekä melko muhevaa kassaa elokuvayhtiöltä. Kauneuden taju on Michael Patrick Kingin suonissa, kassaa riittää, koska ykkösosa oli huikea menestys. Niinpä King voi palkata huippustailaajat, etunenässä palkintoja puvustuksistaan voittanut Patricia Field. Huhut tämän elokuvan vaatelaskusta liikkuvat jossain viiden ja kymmenen miljoonan dollarin välissä.

- Haluan, että jokainen kuva on harkittu ja viimeistelty. Kiitos näille huippuammattilaisille, jotka toteuttavat estetiikkaani, huokaa ohjaaja.

Poliitikotko seksikkäitä? Ei kiinnosta!

Mutta hetkinen, nyt viimeinkin pääsen kysymään, mikseivät nämä älykkäät naiset illallisten ja laatuviiniensä äärellä koskaan puhu politiikkaa? Siis miltä maailman näyttää, eikä vain oma perhepiiri tai sosieteetti? Ohjaaja katsoo hymyillen ja aloittaa pitkän vastauksen.

- Halusin tehdä ajattoman elokuvan, eräänlaisen 1930-luvun Hollywoodin glamour-filmin vuonna 2010. Siksi alun hääkohtaus on kuin vanhasta musikaalista. Rakastan kauneutta, ohjaaja huokaa.

Mutta eivätkö tällaiset naiset oikeasti pohdi edes sitä onko Barack Obama seksikäs?

- Näillä naisilla on ihan tarpeeksi ongelmia oman tai puolisonsa seksikkyyden kanssa. Heitä eivät maailman johtajat kiinnosta, vaan oma sielu ja sydän, ohjaaja nauraa.

- No, oikeasti halusin elokuvan, jota voitaisiin katsoa tulevaisuudessakin, niin kuin mekin katsomme Hollywoodin vanhoja teoksia - ihan riippumatta siitä ketkä ovat nyt vallassa tai olivat joskus muinoin.

Hunnutettu nainen oli sokki!

Kim Cattrallille (Samantha Jones) Marokon retki tuntui olleen ihanuuksien lisäksi myös järisyttävä kokemus, hän äityy pohtimaan tuntojaan melkein koko haastattelumme ajan.

- Uh, se burkha, joka meidän piti laittaa päällemme yhdessä kohtauksessa! Se ahdisti minua heti. Aivan kuin joku oli painanut käden suulleni, etten saisi enää puhua. Se pisti miettimään oikeasti naisen asemaa niissä kulttuureissa. Minun teki mieli repiä se heti pois.

- Onneksi olen amerikkalaisena saanut nähdä muutakin maailmaa. Tämäkin matka oli todella tarpeellinen. Parikymppisenä asuin Saksassa, silloisen aviomieheni kotimaassa, kertoo 1956 syntynyt Cattrall, joka elää nykyään ihan oikeaa sinkkuelämää.

Naisten kuin myös Chris "Kiho" Nothin mielestä Sex and the city pohtii aina naisten asemaa, uudessa filmissä siis myös idän naisen.

- Tämän elokuvan naiset eivät halua kuunnella aikamme moraalisaarnaajia ja yhteiskunnan roolivaatimuksia. He valitsevat tiensä itse, muuta tietä vapauteen naisella ei ole, sanoo näyttelijä Chris Noth sen jälkeen, kun on ensin väittänyt, ettei kummemmin tiedä, mitä Sex And The Cityn "women´s liberation" tarkoittaa.

Naurua kiitos, mutta ei tyhjää läppää

Sarah Jessica Parker kertoo kasvaneensa aikuisuuteen ympäristössä, jossa rakastettiin kulttuuria ja tietoa. Hänelle on tärkeää, että tässäkin komediassa on syvemmät hetkensä.

- Carrie Bradshaw pohtii ankarasti identiteettiään ja sitä miten perinteisesti pitäisi elää tai ei. Abu Dhabissa hän pohtii niin paikallisten naisten kuin miestenkin asemaa - vieraasta kulttuurista hämmentyneenä. Hän ei ole mikään hömelö, joskaan ei mikään poliittinen aivoriihikään. Politiikka ei kuulu tämän enempää tähän leffaan.

Cynthia Nixonille (Miranda Hobbes) uusi filmi on "vapaamielinen seikkailu", suurta viihdettä, mutta toiveikas kuvaus myös siitä, miten naisten pitäisi tukea toisiaan.

- Jokaisella naisella on omat unelmansa ja tavoitteensa, myös näilkä roolihenkilöillä. Mutta rakastamme ja tuemme toisiamme vaikka joskus riitelemmekin, elokuvassa ja oikeasti.

Pirteää college-tyttöä muistuttava Kristin Davis (Charlotte York-Goldenblatt) ylistää ohjaaja Michael P. Kingin tilannekomiikan tajua.

- Elokuva on täynnä yllätyksiä. Haluan että ihmiset nauravat, mutta en halua mitään tyhjää läppää. Komiikan pohjalla pitää olla syviä ajatuksia. Luojan kiitos, tämän Michael osaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.