MTV:n tiedot maskijupakan kiristystutkinnasta: Epäillyllä kiristäjällä kova talousrikostausta – vaati useita kertoja Onni Sarmasteelta maskikaupan miljoonia

Sarmasteen kiristämisestä epäillyllä kova rikostausta – rikostoimittaja kertoo vyyhdin oudot taustat 6:21
Sarmasteen kiristämisestä epäillyllä kova rikostausta – kuuntele, kun rikostoimittaja kertoo vyyhdin oudot taustat.

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin poliisin tutkinnassa oleva törkeä kiristys liittyy kohuttuihin maskikauppoihin ja Onni Sarmasteen niistä saamaan noin viiteen miljoonaan euroon.  

MTV:n tietojen mukaan tutkinnan keskiössä ovat muun muassa puhelut, joita Sarmaste olisi saanut jo ennen kuin hänen kotiinsa yritettiin murtautua huhtikuun alussa.

– Minulle soitti useita kertoja xxxx, joka esittäytyi ensimmäisessä puhelussa Helvetin enkeliksi ja sanoi tekevänsä liiketoimea. Hän vaati koko maskikauppasummaa eli viittä miljoonaa, Onni Sarmaste kertoo MTV:lle.  

Vastaavia soittoja kauppaosuuden saamiseksi tuli Sarmasteen mukaan puolenkymmentä. Lopulta hänen kotinsa ikkunan läpi paiskattiin kivi ja Sarmaste kertoi silloin soittaneensa 112:een.

Miehet päästettiin vapaaksi

Sarmaste on kertonut soitoista poliisille, joka tiedotti vappuaattona ottaneensa kiinni kaksi henkilöä epäiltynä törkeästä kiristyksestä.

– Tiedotimme aiemmin tässä kuussa, että tutkimme vahingontekoa, joka on ollut esillä julkisuudessa Huoltovarmuuskeskuksen suojavarustetilaukseen liittyvän jupakan yhteydessä. Tätä epäiltyä vahingontekoa tutkittaessa poliisin tietoon tuli seikkoja, joiden perusteella nyt kiinniotettuja henkilöitä on syytä epäillä törkeästä kiristyksestä,  sanoi Helsingin poliisin rikostarkastaja Markku Heinikari torstaina poliisin tiedotteessa.

MTV Uutisten tietojen mukaan Sarmasteelle soittanut henkilö ja epäilty kiristäjä on turkulainen liikemies, joka on tuomittu 1990- ja 2000-luvuilla useista talousrikoksista. Hän ei kuulu Helvetin enkeleihin.

Mies on siis toinen vappuaattona kiinniotetuista henkilöistä. MTV:n tietojen mukaan heidät päästettiin vapaaksi perjantaina, mutta heitä epäillään yhä törkeästä kiristyksestä,  

Poliisi ei kerro, onko kiristysjutussa muita epäiltyjä ja ketä tai keitä mahdollisesti epäillään toimeksiantajaksi.  

Sarmaste kertoi kotiinsa tehdyn kivi-iskun jälkeen saaneensa Helvetin enkelit peräänsä. Helvetin enkelit kiisti väitteen tuoreeltaan.

Maskikauppaa ja siihen liittyvää epäiltyä törkeää petosta tutkii puolestaan keskusrikospoliisi. Onni Sarmaste oli epäilyjen takia pidätettynä ja häneltä on takavarikoitu käteistä noin kolme miljoonaa euroa sekä lisäksi kaksi arvoautoa. Sarmaste kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Lue myös:

    Uusimmat