MTV:n tiedot: Kirvesmurhaaja heitti kattilallisen kuumaa vesiöljyseosta jengipomo Milan Jaffin päälle vankilassa – pahoinpitelyn tilasi vihollisjengi

Rikospaikassa tänään: Milan Jaff joutui pahoinpidellyksi vankilassa – sai kuumaa vesiöljyä päälleen 1:50
Rikospaikassa tänään: Milan Jaff joutui pahoinpidellyksi vankilassa – sai kuumaa vesiöljyä päälleen.

Katujengipomona tunnettu Milan Jaff joutui pahoinpitelyn uhriksi Riihimäen suljetussa vankilassa uudenvuodenpäivänä. MTV Uutisten tietojen mukaan pahoinpitely oli tilaustyö, jonka takana oli toinen rikollisjengi.

MTV:n tietojen mukaan pahoinpitely tapahtui vankiosaston keittiössä, jossa toinen vanki heitti kattilallisen kuumaa vesiruokaöljyseosta Jaffin päälle. Hyökkääjä oli Helsingin Tapaninvainiossa marraskuussa 2021 tapahtuneesta kirvesmurhasta tuomittu Sampo Jousimaa.

Kuuma vesi aiheutti Jaffille palovammoja, mutta hän ei loukkaantunut pahasti.

Vedenheittoa seurasi käsirysy, jossa Jaff kävi Jousimaan kimppuun. Molemmat osapuolet saivat ruhjeita.

Hämeen poliisi vahvistaa tutkivansa uudenvuodenpäivänä Riihimäen vankilassa tapahtunutta pahoinpitelyrikosta, jossa on osapuolena kaksi henkilöä. 

– Molempia epäillään toistensa pahoinpitelystä, sanoo rikoskomisario Tomi Repo MTV Uutisille.

– Rikos on kirjattu meille perusmuotoisena pahoinpitelynä.

Pahoinpitely tilattiin

MTV:n tietojen mukaan Jaffin pahoinpitely oli todennäköisesti tilaustyö, eikä liittynyt osapuolten välisiin erimielisyyksiin. Tilaajana oli rikollisjengi, jolla on napit vastakkain Jaffin johtaman ryhmittymän kanssa.

Pahoinpitelyä tutkiva Hämeen poliisi ei tätä tietoa vahvista.

– Itselläni ei ainakaan ole sellaista tietoa, että tapahtumiin liittyisi näiden kahden henkilön lisäksi muita tahoja, sanoo Repo.

MTV:n tietojen mukaan Jaffilla ja Jousimaalla oli kiistaa keskenään jo Vantaan vankilassa, johon molemmat olivat sijoitettuna tutkintavankeusaikanaan. Tiettävästi Jaff joutui jo tuolloin pahoinpitelyn kohteeksi, jossa yksi epäilty oli Jousimaa.

Molemmilla pitkät tuomiot

Vuonna 2000 syntynyt Milan Jaff ja hänet tunnetaan sosiaalisessa mediassa jaetuista ganstarap-musiikkivideoistaan ja muista tempauksistaan. Jaffilla on sosiaalisessa mediassa yli 100 000 seuraajaa.

Jaff johtaa pääasiassa maahanmuuttajataustaisista nuorista miehistä koostuvaa ryhmittymää, jonka viranomaiset ovat luokitelleet järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Jaffin kymmenen vuoden vankeuteen muun muuassa tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Käräjäoikeus on myös välituomiossaan katsonut Jaffin syyllistyneen törkeisiin seksuaalirikoksiiin, joissa uhrina on lapsi.  

Vuonna 1994 syntynyt Sampo Jousimaa istuu elinkautista vankeustuomiota murhasta. Hän tunkeutui seurustelukumppaninsa ex-puolison kotiin ja "ylitappoi" nukkumassa olleen miehen kirveellä.

Henkirikoksen jälkeen hän kääri uhrin mattoon ja kuljetti yhdessä seurustelukumppaninsa kanssa taloyhtiön roskikseen.

Voidaanko yli 10 vuoden vankeuteen tuomittu Milan Jaff karkottaa Suomesta? 11:16
Voidaanko yli 10 vuoden vankeuteen tuomittu Milan Jaff karkottaa Suomesta?

Rikospaikka tänään kello 22.35 MTV3-kanavalla

Lue myös:

    Uusimmat