Milan Jaff lupasi yösijan sijoituspaikasta karanneelle 13-vuotiaalle ja raiskasi tämän – oikeus passitti katujengipomon mielentilatutkimukseen

MTV:n rikostoimittajat: Katujengin käräjillä kuultiin rasismiväitteitä 9:31
MTV:n rikostoimittajat ruotivat aiemmin Milan Jaffin käytöstä oikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus määräsi raiskauksista syytetyn helsinkiläisen katujengin pomon Milan Jaffin mielentilatutkimukseen. Mielentilan selvittämistä pyysivät syyttäjä ja Jaff itse.

Syyttäjä vaatii Jaffille rangaistusta törkeästä raiskauksesta ja raiskauksesta. Uhreiksi näissä teoissa joutui kaksi eri henkilöä.

Käräjäoikeus totesi perjantaina antamassaan välituomiossaan, että Jaffin on näytetty toimineen molemmissa syytteissä kuvatulla tavoilla. Oikeus ottaa kuitenkin rikosnimikkeisiin ja rangaistukseen kantaa vasta mielentilaselvityksen jälkeen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Rikokset tapahtuivat eri kerroilla Helsingissä Jaffin asunnolla, johon uhrit olivat menneet käymään.

Tyttö oli karannut sijoituksesta

Törkeä raiskaus tapahtui huhtikuussa 2019, kun 13-vuotias tyttö pyysi nuorukaiselta yöpaikkaa. Tyttö oli hatkassa sijoituspaikastaan, ja arveli turvallisemmaksi yöpyä Jaffin luona kuin ulkona kadulla.

Tyttö ehti olla tunnin miehen asunnolla, kun tämä alkoi käpälöidä ja lähennellä häntä. Tyttö käski miehen lopettaa.

Jaff suuttui tästä ja käski tytön häipyä asunnoltaan. Tyttö sanoi, ettei Jaff voi heittää häntä pihalle, koska oli jo luvannut yöpaikan.

Hetken kuluttua asunnolle saapui kaksi Jaffin kaveria. Nuoret miehet joivat alkoholia ja polttelivat marihuanaa. He tarjosivat näitä päihteitä myös 13-vuotiaalle.

Kun kaverit lähtivät asunnolta, Jaf kävi tyttöön käsiksi ja raiskasi tämän.

Jaff kiisti teon ja väitti, ettei ole koskaan ollut sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Jaffin mukaan tyttö syytti häntä teosta, koska Jaff on tunnettu henkilö ja antanut sosiaalisessa mediassa itsestään kuvan naistenmiehenä.

Jaff vetosi oikeudessa siihen, että oli tapahtuma-aikaan itsekin vasta 19-vuotias, eikä ymmärtänyt kerjänneensä sosiaalisen median käytöksellään itselleen ikävyyksiä.

Raiskasi videolla esiintyneen naisen

Elokuussa 2020 Jaffin asunnolla tapahtui jälleen seksuaaliväkivaltateko. Tällä kertaa uhriksi joutui nainen, joka oli tutustunut Jaffiin esiinnyttyään tämän kanssa samalla videolla.

Osapuolet olivat ystäviä, näin nainen ainakin luuli. Kun nainen halusi tavata Jaffin, hänellä ei kertomansa mukaan ollut minkäänlaisia seksuaalista tarkoitusta tapaamiselle.

Jaff pyysi hänet kotiinsa ja ehdotti melkein heti, että nainen istuisi hänen päälleen. 

– Miksi? nainen kysyi.

Tämän jälkeen Jaff raiskasi naisen väkivaltaisesti suuhun, emättimeen ja peräaukkoon. Tekoon liittyi lyömistä, kuristamista ja puremista.

Lääkärintutkimuksessa naisesta löytyi muiden muassa lukuisia mustelmia ja verenpurkaumia ympäri kehoa. Nainen ehti olla Jaffin asunnolla alle tunnin.

Jaff kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hänen mukaansa seksi naisen kanssa oli vapaaehtoista ja suostumuksellista.

Oikeus uskoi uhreja

Helsingin käräjäoikeus kuuli useita todistajia asiassa. Uhrit olivat tekojen jälkeen olleet yhteydessä lukuisiin eri tahoihin, muiden muassa Rikosuhripäivystykseen ja lääkäriin sekä kertoneet tapahtumista heti tuoreeltaan monille eri henkilöille.

Oikeus piti Jaffin esittämiä vaihtoehtoisia tapahtumainkulkuja epäuskottavina. 

Käräjäoikeus antaa asiasta ratkaisunsa myöhemmin, kun syytetyn mielentilaselvitys valmistuu. Mielentilan selvittäminen kestää useita kuukausia.

Jaff on syytettynä tällä hetkellä myös murhan yrityksestä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat