Mainos

MTV:n supersunnuntai: Jääkiekkoa ja politiikan penkkiurheilua

Ensi sunnuntaita voi kutsua supersunnuntaiksi monestakin syystä. Tv-katsojalle tarjolla on jännitystä pitkin päivää niin urheilun kuin vaalienkin muodossa. 

Eurovaaliuurnalla käynnin jälkeen jännittämisen voi aloittaa urheilun parissa.

- Kaikki, mikä on ollut mielenkiintoista tässä lähiviikkojen aikana, huipentuu meidän sportmaratoniin sunnuntaina, MTV Sportin urheilutuottaja Sasha Ikonen hehkuttaa.

Sunnuntaina jännitetään sekä jääkiekon MM-kilpailujen pronssiottelun että finaalin tulosta. Suomi on mukana jommassakummassa. Pelejä voi seurata suorana MTV3 ja MTV Sport 1 -kanavilta.

Autourheilun sarallakin tapahtuu. 

- Monacon GP, joka on tällainen jokavuotinen huipennus, osuu tähän samaan päivään. Sitten vielä Indianapolis 500, joka on tällainen rata-autoilun klassikkokisa, osuu myös sunnuntaille, Ikonen lisää.

Formuloiden Monacon GP:n ennakkotunnelmia voi seurata kello 13.30 lähtien Subilla ja MTV Maxilla. Klo 14 alkaen ohjelma jatkuu pelkästään Maxilla. Itse kilpailu käynnistyy kolmelta ja sitä voi seurata suorana MTV Maxilta.

Vaalijännitys ja kiekkojännitys päällekkäin

Europarlamenttivaalien tulosilta alkaa sekä MTV3-kanavalla että nettilähetyksenä kello 19.30. Tulosilta joutuu kuitenkin väistymään MTV3-kanavalta kello 20.45 jääkiekon MM-finaalilähetyksen alkaessa.

- Lähetys jatkuu täysin normaalina netin puolella. Seuraamme tuloksia, käymme musiikkitalolla, käymme vaalivalvojaisissa. Samalla voi katsoa tulosiltaa, katsoa lätkää, surffailla netissä sekä keskustella Twitterissä ja Facebookissa. Läppärit ja tabletit vain syliin ja fiilistelemään jääkiekkoa ja seuraamaan politiikan penkkiurheilua, MTV Uutisten politiikan toimittaja ja tulosillan juontaja Eeva Lehtimäki sanoo.

MTV Sportin Ikosella on myös vinkki siihen, miten monen eri ohjelman seuraamisesta yhtä aikaa selviää:

- Kuten Tami sanoi, se on 95 prosentin valmistautuminen ja 50 prosentin suoritus, eli siihen täytyy tietysti valmistautua hyvin, tankata kivasti ja ottaa se läppäri hyvissä ajoin siihen ja miettiä tarkkaan mitä tekee. Eiköhän se siitä onnistu.

Jos monen eri asian seuraaminen samanaikaisesti ei kuitenkaan tahdo onnistua, eurovaalien tuloslaskennasta on mahdollista päästä jyvälle myös MM-finaalin toisella erätauolla, jolloin Kymmenen uutisissa kerrotaan vaalien ääntenlaskennan tuorein tilanne.

- Sieltä ainakin saa sellaisen tiiviin paketin, että missä tuloslaskennassa mennään tällä hetkellä: kuka on vaalien äänikuningas tai kuningatar, Lehtimäki kertoo.

Vaalien supersunnuntai Euroopassa

Eurovaalien lisäksi Euroopassa järjestetään sunnuntaina kolmet muutkin vaalit. 

Ukrainassa äänestetään sunnuntaina presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Liettuassa taas käydään presidentinvaalien toinen kierros. Belgiassa äänestetään eurovaalien lisäksi parlamentti- ja aluevaaleissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.