MTV:n Rotko: Markkinoilta ei luvassa vetoapua

Kaupallisten mediayhtiöiden hankalat ajat jatkuvat, sillä kuluttajat ovat yhä varovaisempia yt-syksyn keskellä.

MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko sanoo, että markkinoilta ei kannata odottaa suurta vetoapua ensi vuonnakaan.

– Ensi vuoden myynnistä on vaikea vielä sanoa, mutta uskomme, että pystymme hankalassakin markkinatilanteessa myyntiämme kasvattamaan, Rotko sanoo.

Rotko uskoo sähköisen median pärjäävän paremmin kuin painettu media kilpailussa mainoseuroista.

– Siinä mielessä olemme oikeassa veneessä.

Ensi vuonna kuluttajabisneksessä haasteita lisää se, että suomalaisten ostovoima vähenee hallituksen veronkiristysten takia.

– Isoin haaste meille ja koko mediamarkkinalle on Euroopan taloustilanne, Rotko sanoo.

MTV Oy vähentää yt-neuvottelujensa päätteeksi 65 työntekijää, joista irtisanomisia on hieman yli puolet ja loput pääasiassa eläkejärjestelyjä.

Vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila arvioi, että uutis- ja ajankohtaistoimitus selvisi yt-neuvotteluista kohtuullisen hyvin. Irtisanomisten määrä jäi pieneksi vapaaehtoisten eläke- ja lähtöpakettien ansiosta.

– Kaikki meidän uutisohjelmat, -tuotteet ja -palvelut säilyvät niin verkossa, radiossa kuin televisiossa, Ylä-Anttila sanoo.

Ay-väen mielestä työntekijätkin pystyivät vaikuttamaan yt-neuvotteluissa.

– Ihan kuivin jaloin ei selvitty, se on tietysti pettymys. Meille jäi epäselväksi, miten työ vähenee näiden irtisanottujen ihmisten kohdalla. Sen takia jätimme näistä eriävän näkemyksemme, sanoo MTV:n ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtaja Kari Pyrhönen.

Lue myös:

    Uusimmat