Mainos

MTV:n nettikysymys: Jäälle ei enää kannata mennä

MTV:n netissä kysyttiin, uskaltavatko ihmiset vielä mennä huoletta jäälle. Lähes 70 prosenttia nettikysymykseen vastanneista oli sitä mieltä, että jäälle ei enää kannata mennä. Runsaat 30 prosenttia taas vastasi, että jäälle voi aivan hyvin vielä mennä.

Moni vastaaja oli siis ehdottomasti jäälle menemistä vastaan. Vastauksissa otettiin kantaa esimerkiksi pilkkiharrastukseen, joka houkuttelee ihmisiä keväthangille.

- Pitäkää huolta pojistanne ja ukoistanne, ja piilottakaa heidän pilkkihousut ja -saappaat ajoissa. Luulen että naisilla toimii itsesuojeluvaisto vähän paremmmin, kun heikoille jäille menemisestä on kyse, kirjoittaa eräs vastaaja.

Monen mielestä jää on nyt heikkoa, sillä pehmeä lumi on estänyt jään paksuuntumisen.

- Kyllä pitäis aikuisten ihmisten tietää, lumen alla on huonoa jäätä. Nyt alkaa jää heiketä nopeasti, kun aurinko paistaa.

- Jäälle ei koskaan voi mennä huoletta. Jäätä oli tammikuussa vain puolet viimevuotisesta ja pehmyt lumi on estänyt lisäjäätymisen ja suojannut altapäin sulamista, alkaa olla heikkoja paikkoja, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Jää on ollut koko talven heikkoa, lunta päällä ja välissä vettä, hyvin vaarallista, kirjoittaa toinen.

- Pohjois-Savossa jäätä 50-60 senttiä, eikä yhtään kantavaa kerrosta, vesivaippa kahdessa kerroksessa, jäät tosi petolliset myöhemmin keväällä.

Joidenkin mielestä taas jäälle voi mennä siinä tapauksessa, että pitää maalaisjärjen mukanaan.

- Kyllä se jää kantaa vielä, mutta siellä on liikuttava puhtaalla malaisjärjellä, jos aikoo selvitä hengissä, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Olen kova pilkkimies. Pilkkimies on taitava jäällä liikkuja, paljon taitavampi kuin te tavalliset tallaajat, muistuttaa toinen.

Voi mennä, sillä täälä pohjoisessa on metri jäätä, vakuuttaa kolmas.

MTV:n nettikysymykseen vastasi vuorokauden aikana yli 1000 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.