Mainos

MTV:n Lumikero muistelee uraansa: Sotarikollisjahdista Lordin voitonjuhliin

MTV Uutisten pitkäaikaisen kirjeenvaihtajan Kari Lumikero uralle on mahtunut monenlaisia hetkiä riemusta suruun, kauhuun ja yllätyksiin.

Lumikero on jäänyt hiljattain eläkkeelle kirjeenvaihtajan töistä. Aamun Huomenta Suomessa hän muisteli uutistapahtumia, jotka ovat jääneet eritysesti mieleen.

Esimerkiksi Ateenan Euroviisuissa hän oli ainoa suomalainen toimittaja Lordin voitonjuhlassa.

Ateenan-keikkaa edelsi sotarikollisjahti Serbiassa. Lumikero ehti soittaa jo työnantajalleen, että nyt pitäisi päästä kotiin.

– Olin jo pesemässä hampaitani jalkarasvalla, niin väsynyt olin. Hirviöt olivat kuitenkin päässeet finaaliin, joten minut komennettiin suoraan Serbiasta Ateenaan. Kävin vain ostamassa vähän siistimpää vaatetta - ja hammastahnaa.

Lumikeron työtä on leimannut nopeat käänteet, joihin ei ole aina pystynyt valmistautumaan, mutta myös se, että tieto on tullut usein hänen kauttaan kotitoimitukseen usein nopeammin kuin virallisia teitä.

Tsunamin kohdalla Lumikero totesi työnantajalleen, että "nyt tuonne pitää mennä".

– Olin juuri tullut Phuketista ja tajusin, mitä noin korkea aalto on voinut tehdä. Tsunami oli elämyksenä karmaiseva eikä sellaista toivoisi ikinä uudelleen. Myös komennuksia sota- ja kriisialueille tulee muisteltua.

Lisää Lumikeron kokemuksia kriisialueita ja ajatuksia pitkän uran varrelta alla olevassa videossa:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.