MTV:n kysely: Petteri Orpon johtajuudelle lähes vankkumaton tuki piiripäättäjiltä – "Pysynyt tyynenä kovassa mediamylläkässä"

MTV:n kysely: Petteri Orpon johtajuudelle lähes vankkumaton tuki piiripäättäjiltä 1:43
Aihetta käsiteltiin Huomenta Suomen uutisissa.

MTV:n kyselyn mukaan myös puolustusministeri Antti Häkkäsellä (kok.) oli kokoomuksen piiripäättäjien keskuudessa huomattavaa kannatusta kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Professori Alexander Stubbin (kok.) ehdokkaaksi valinneella Petteri Orpolla on kuitenkin piiripäättäjien vankka tuki.


 Kokoomuksen puoluehallitus nimesi professori Alexander Stubbin kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi lopulta yksimielisesti maanantaina.

Kokoomuksen piirihallitusten jäsenten keskuudessa puolustusministeri Antti Häkkäsellä oli kuitenkin ennen päätöstä peräti 38 prosentin kannatus. Piiripäättäjien suosikkiehdokas oli 45 prosentin kannatuksella silti professori Alexander Stubb.

– Alexin osaaminen ja kokemus niin kotimaassa kuin kansainvälisissä tehtävissä on ylivertainen muidenkin puolueiden ehdokkaisiin verrattaessa. Alex on tehnyt kovia henkilökohtaisia kampanjoita ja hänellä on kykyä kerätä laajasti kannatusta puoluekentän laidasta laitaan, perusteli yksi Stubbin kannattaja. 

– Ylivoimainen osaaja ja valtava kansainvälinen kokemus. Vahvasti verkostoitunut. Valovoimainen, asiantunteva isänmaan uskollinen palvelija.  Olin mukana jo hänen viimeisessä puheenjohtajakampanjassaan, jossa opin tuntemaan luotettavan ja avarakatseisen, sekä aikaansaavan ehdokkaan, perusteli toinen.

–Häkkänen on ainoa, jolla on mahdollisuudet voittaa presidentinvaalit: Näkemys, riittävä kokemus, karisma sekä porvarillisella kentällä yli puoluerajojen nautittu luottamus. Vain Häkkänen kykenee kokoamaan toisella kierroksella Halla-ahon, Rehnin ja Aaltolan äänet taakseen, perusteli yksi Häkkäsen tukija.

MTV:n kysely tehtiin pääosin ennen kokoomuksen puoluehallituksen maanantaista päätöstä aikavälillä 10.8. - 16.8.

Kokoomuksessa presidenttiehdokkaan valinta on perinteiseti ollut puheenjohtajan tehtävä. Petteri Orpo esitti tehtävään Stubbia, joka eilen vastasi kutsuun myönteisesti.

 

Piiripäättäjät: Orpo onnistunut sekä puheenjohtajana että pääministerinä


Puheenjohtajana Petteri Orpolla on kokoomuksen piiripäättäjien vankka tuki.
Peräti 96 prosenttia vastaajista katsoo Orpon onnistuneen hyvin kokoomuksen puheenjohtajana.

– Petteri on onnistunut kampeamaan ajoittain vakaviinkin sisäisiin riitoihin ajautuneen puolueen vaalivoitosta toiseen. Tehtävä ei ole ollut helppo, mutta Petteri on tässä onnistunut, perusteli yksi vastaaja.

– Hän on pystynyt neuvottelemaan ja sovittelemaan hyvinkin erilaisia näkemyksiä. Hän pystyi vetämään hallitusneuvottelut, joissa varmasti oli monta mutkaa.Hän on hyvin lähestyttävä henkilönä. Hän pystyy kantamaan vastuun sovituista asioista, kuten hallituksen sopimista kysymyksistä, totesi toinen. 


Pääministerinä Orpo saa piiripäättäjiltä hiukan lievemmän kiitettävän arvosanan. Peräti 92 prosenttia piirihallitusten jäsenistä katsoo Orpon silti onnistuneen pääministerinä hyvin.

– Pysynyt tyynenä kovassa mediamylläkässä, jossa veneen keikuttajia riittää. On päämäärätietoinen johtaja. Hyvä paineensietokyky, perustelee yksi vastaajista.

– Petteri ei käsittele asioita julkisuuden kautta, vaan hän hoitaa ne kuten aikuisen kuuluukin. Keskustellen ja ilman tarpeetonta draamahakuisuutta, perustelee toinen.



Kokoomuksen piiripäättäjillä on myös vahva halu pitää hallitus pystyssä rasismikohusta huolimatta. 95 prosenttia vastaajista ei halua hallituksen kaatuvan.

– En toivo. Mitä hyötyä siitä olisi yhdellekään eteenpäin katsovalle ja rasismia karsastavalle taholle? On hyvä, että rasismin vastainen artikulointi saa tilaa, mutta mielestäni suurennuslasin alle kuuluvat julkiset kannanotot. Sivistyksen tason mittatikku sisältää myös sivistyneen keskustelukulttuurin, kuului yksi perustelu. 

– Hallituksen kaatuminen ajaisi Suomen ennen aikaisiin vaaleihin, jotka halvaannuttaisivat Suomen tilanteen useammaksi kuukaudeksi, perusteli yksi piiripäättäjä.



Kyselyyn vastasi 58 prosenttia kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä. 

Lue myös:

    Uusimmat