"Please Sergei, tee jotain" – Kun sota alkoi, Stubb tekstasi Lavroville: Minuutissa tuli mykistävä vastaus

Alexander Stubb kävi pitkän tekstiviestikeskustelun Sergei Lavrovin kanssa Ukrainan sodan käynnistyttyä: "Please Sergei" 1:46
"Please Sergei" – Stubb kertoo, mitä Lavrov vastasi kun Stubb otti häneen yhteyttä.

Tuleva tasavallan presidentti, ex-pääministeri ja ulkoministeri Alexander Stubb kertoo lähettäneensä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville tekstiviestin Ukrainan sodan alettua.

Juttu on julkaistu alun perin 16. elokuuta 2023, kun Stubb aloitti presidentinvaalikampanjaansa. Julkaisemme jutun nyt uudelleen Stubbin presidenttivalinnan jälkeen.

Stubb kertoi tiedotustilaisuudessa elokuussa, että kolme päivää sodan alkamisen jälkeen hän kirjoitti Lavroville viestin: "Please Sergei, tee jotain".

– Sanoin, että sinä olet ainoa joka pystyy hänet (Venäjän presidentti Vladimir Putinin) pysäyttämään. Vastaus tuli minuutissa: "Ketä tarkoitat (Ukrainan presidentti Volodymyr) Zelenskiytä vai (Yhdysvaltain presidentti Joe) Bidenia?", Stubb muistelee.

Stubbin mukaan tätä seurasi pitkä tekstiviestivaihto.

– Sieltä tuli pitkä litania, joka seurasi sitä Venäjän propagandakoneiston litaniaa natsifikaatiosta, venäläisten tappamisesta ja niin eteenpäin. 

Siihen Stubbin ja Lavrovin keskustelut jäivät. 

– Silloin ymmärsin, että Venäjän kanssa ei voi olla minkäänlaisissa tekemisissä. Tää pätee siihen asti, kun sota loppuu.

Kuuntele Stubbin vastaus Venäjään liittyviin asioihin yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat