Stubbilta ja Häkkäseltä näyttävä yhteisesiintyminen kokoomusta ravistelleen ehdokaspelin jälkeen

Antti Häkkänen ja Alexander Stubb sovussa Kokoomuksen puoluepäivillä 0:25
Alexander Stubbin mukaan linjapuheiden aika on myöhemmin,ensin esittäydytään uudestaan puolueväelle.

Kokoomuksen puoluepäivillä nähtiin kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen yhteistuumin liputtamassa Stubbin ehdokkuuden puolesta.

Puoluepäivän avauspuheen pitänyt pääministeri Petteri Orpo on asettunut jo aiemmin tukemaan Stubbin ehdokkuutta. Omassa puheessaan Alexander Stubb kertoi kampanjasuunnitelmastaan, joka aiotaan toteuttaa viidessä vaiheessa.

Kokoomuksen tilaisuudessa ei nähty yllätyksiä. Aiemmin kiinnostusta presidenttiehdokkuuteen väläytellyt Antti Häkkänen asettui tukemaan Alexander Stubbin valintaa kokoomuksen ehdokkaaksi.

Alexander Stubb kertoi kokoomuksen väelle, että ehdokkuus on suurin kunnia, jota hän on poliitikon urallaan saanut.

– Toisin kuin puistonpenkki ulkopuolella väittää, kokoomus made me do it, Stubb ilmoitti saaden raikuvat aplodit.

Puheiden aika myöhemmin

Stubbin mukaan suurien linjapuheiden aika ei ole vielä, sillä pohjatyöt täytyy tehdä huolella.

– Olen ollut seitsemän vuotta pois päivänpolitiikasta, tunnen vahvasti, että pitää esittäytyä uudelleen. Jos sallitte niin tänään kerron muutaman sanan kokemuksesta.

Stubbin mukaan kampanjassa on edessä viisi vaihetta.

– Ensimmäinen vaihe on tämä kokous. Toinen vaihe alkaa ensi viikolla ja se on matka kohti puoluekokousta, silloin tarkoituksena on kiertää kaikki 13 vaalipiiriä, jossa järjestämme puolueen sisäisiä tilaisuuksia. Niissä kuunnellaan ja opitaan ja saadaan vinkkejä kampanjaan.

Stubbin mukaan vaalipiireissä kiertäminen on hänen uudelleenesittäytymisensä.

– Ilman Suomen tehokkainta piirijärjestelmää vaaleja ei voiteta, Stubb totesi.

– Kolmas ja se intesiivinen vaihe alkaa 23. lokakuuta puoluekokouksessa. Se vedetään jouluun saakka. Uutena vuotena alkaa neljäs intensiivisin vaihe, joka vie meidät vaaleihin 28. tammikuuta. Ja viides vaihe alkaa toisen kierroksen jälkeen, jos sinne päädytään, se on 11.helmikuuta, Stubb maalaili.

Tiivis ja hiillitty esiintyminen

Mitään suurempia metaforia tai sananparsia Stubb ei laukonut, vaan hän esiintyi vakuuttavasti ja tyylilleen uskollisena hillitysti.

– Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa moni tuntee olonsa turvattomaksi, mutta olen luottavainen. Meillä on tällä hetkellä yksi Suomen historian parhaista tasavallan presidenteistä.

Stubb kiitteli myös ulkoministeri Elina Valtosta ja puolustusministeri Häkkästä.

– Asioista tässä maassa voidaan olla eri mieltä, mutta yhdestä asiasta ollaan samaa mieltä, että me menemme koko Suomen etu edellä aina, Stubb päätti puheensa saaden raikuvat aplodit.

"Suurin uhka Venäjä"

Stubbin jälkeen puhujakorokkeelle astui vakavamielisempi Antti Häkkänen. Aikaisemmin kiinnostustaan presidenttiehdokkuuteen väläyttänyt puolustusministeri puhui tiiviisti.

Hän mainitsi Suomen suurimmaksi uhaksi Venäjän.

– Seuraava vaalikausi tulee olemaan arvaamaton, mitä tahansa voi tulla eteen. Sen takia pitää pistää luotettavimmat kädet Presidentinlinnaan. Lähdetään Alexille tekemään kampanjaa, päätti Häkkänen.

Lue myös:

    Uusimmat