Mainos

MTV:n kysely: Stubbin suosio omien joukossa yhä laskussa

Kokoomusväen arviot Alexander Stubbin onnistumisesta puheenjohtajana ovat laskeneet selvästi, kertoo MTV:n kysely. Puolueaktiivit toivovat puoluejohdolta vakavampaa otetta ja kaipaavat johtamista.

Kokoomuslaiset puoluehallitusten jäsenet antavat selvästi aiempaa heikomman arvion Stubbille hänen onnistumisestaan puolueen puheenjohtajana. Asia käy ilmi MTV Uutisten kyselystä, johon vastasi 94 ihmistä eli 63 prosenttia piirihallitusten jäsenistä.

2:11

Viime keväänä 69 prosenttia vastaajista katsoi Stubbin onnistuneen tehtävässään vähintään hyvin. Joulukuussa viime vuonna vastaava luku oli 60 prosenttia vastaajista. Nyt vastaava lukema on enää alle puolet eli 47 prosenttia. Vuoden takaiseen laskua on tapahtunut jopa 22 prosenttiyksikköä.    

Aikaisempiin kyselyihin verrattuna hyviä arvioita on valunut tyydyttävän puolelle. Tyytymättömien määrä ei ole lisääntynyt.  

Kriittisiä ääniä kuuluu etenkin kokoomuksen konservatiivien keskuudesta, jotka toivovat puolueen johtajalta asiakeskeisyyttä ja vakavahenkisempää otetta.

– Alexander Stubb on dynaaminen ja eteenpäin menevät toimija, joka on arvoiltaan liberaali. Sen vuoksi hän jakaa kentän ajatuksia, sanoo piirihallituksen varapuheenjohtaja Jari Andersson Pirkanmaan kokoomuksesta.Stubbin heikkouksina nähdään johtamiskokemuksen puute, terävyyttä toivotaan etenkin kokoomuksen operatiiviseen eli käytännön johtamiseen. Ihmisten kohtaamisissa Stubb on vahvimmillaan, kenttäväki arvioi.

Vaikka Stubbin suosio on ollut alamäessä, riittää hänellä yhä tukijoita ja arvostusta puheenjohtajana. Hallitusvastuun paineessa hänen koetaan onnistuneen kokoomuksen keskeisissä tavoitteissa.

– Aika on haastava, ei ole helppo aika kenellekään. Ihan kohtuullisen hyvin hän on pärjännyt, sanoo piirihallituksen jäsen Kirsi Sharma Helsingin kokoomuksesta.

– Hän on nuorten mieleen ja pystyy reagoimaan hyvin nopeasti erilaisiin muutoksiin. Kyllä hän on toiminut varsin hyvin tässä nykyisessä tehtävässään, Jari Andersson sanoo.

Kyselyssä juuri poliittinen aika mielletään haastavaksi ja sen arvioidaan heijastuvan puheenjohtajan onnistumisen arviointiin. Näin piiriaktiivit arvioivat kyselyssä Stubbia anonyymisti.

– Alex on laaja-alainen osaaja, nykyhallituksen kansainvälisyyden diplomaatti, lisäksi hänellä on vaativin ministeriposti.

 – Mielestäni Alex on hoitanut työn kohtalaisen hyvin ja tässä taloustilanteessa olisi vaikea olla siten, että pisteet paljon nousisi.

– Hän on vienyt kokoomuksen ohjelmaa eteenpäin kahdessa hallituksessa. Nykyisen hallituksen ohjelmassa näkyy kokoomuslainen ajattelu, vaikka päätöksenteko ja hallitus on ollut vaikeaa.

– Alex on onnistunut aivan hyvin kokoomuksen keskeisissä tavoitteissa tässä vaikeassa tilanteessa.

Kokoomuksen piirihallituksen jäsenet arvioivat Stubbin onnistumista puheenjohtajana kyselyssä 16.-24.3. Stubb on johtanut puoluetta kesäkuusta 2014, jolloin voitti Lahden puoluekokouksessa vastaehdokkaansa Paula Risikon ja Jan Vapaavuoren.

0:56

Video

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja