Mainos

MTV:n kysely: Niukka enemmistö kokoomusväestä toivoo Stubbille vastaehdokasta

2:11

Hieman yli puolet kokoomuksen piiriaktiiveista toivoo puheenjohtaja Alexander Stubbille vastaehdokasta ensi kesän puoluekokouksessa, kertoo MTV:n kysely. Stubb peittoaa niukasti vuoden 2014 vastaehdokkaansa Jan Vapaavuoren. 

MTV Uutisten piirihallitusten jäsenille tekemän kyselyn mukaan 51 prosenttia vastaajista katsoo, että Alexander Stubbille tulisi olla ensi kesäkuun puoluekokouksessa vastaehdokas tai -ehdokkaita. 39 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että haastajaa ei tarvita.

Vastaehdokasta ei ole toistaiseksi ilmoittautunut, vaikka sellaista on Stubbille puolueessa etsitty. Tyytymättömyyttä Stubbiin on ollut etenkin kokoomuksen konservatiivisessa siivessä.

– Se voisi olla järkevää, että tulisi ihan aitoja haastajia. Se, että puheenjohtajalla on vankka kannatus on puheenjohtajan ja myöskin puolueen etu, sanoo piirihallituksen varapuheenjohtaja Jari Andersson Pirkanmaan kokoomuksesta.

– Silloin on helppo mennä eteenpäin ja tehdä vaikeampiakin ratkaisuja, kun kentän tuki on vahva, Andersson jatkaa.

– Äänestin Vapaavuorta edellisellä kerralla ja olisin häntä äänestänyt, jos hän olisi ollut ehdolla. Mutta itsearvoisesti ei tarvitse olla vastaehdokasta, sanoo piirihallituksen Kirsi Sharma Helsingin kokoomuksesta.

Puheenjohtaja Alexander Stubb peittoaa Jan Vapaavuoren niukasti, kun piiriaktiiveilta kysyttiin, kuka olisi paras henkilö kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.


Euroopan investointipankin varapääjohtajan, moninkertaisen ministerin Jan Vapaavuoren vastaus puheenjohtajakisaan lähtemisestä on kuitenkin tulkittu kielteiseksi.

– Vapavuori on asiantuntijajohtaja, jolla on selkeä näkemys puolueen linjasta ja uskallan väittää, että hän nauttii tässä ajassa myös laajaa kentän kannatusta, Andersson toteaa.

Odotetusti tukea saavat jo moneen kertaan kieltäytynyt sisäministeri Petteri Orpo sekä toinen vuoden 2014 vastaehdokkaista, eduskunnan varapuhemies Paula Risikko.

Stubbin haastamista harkitsevalla Harry Harkimolla on vain prosentin kannatus.

"Puheenjohtajan vaihtaminen näyttäisi paniikkiratkaisulta"

Stubbin taakse asettuva kenttäväki arvioi, että vaikeassa poliittisessa tilanteessa tarvitaan jatkuvuutta, eikä puheenjohtajaa ole syytä vaihtaa. Kyselyssä puheenjohtajan vaihtaminen näyttäisi Stubbin kannattajien mukaan paniikkiratkaisulta. 

Stubbia luonnehditaan kyselyssä anonyymisti uuden ajan poliitikoksi, jolle on annettava aikaa ja tilaa näyttää kykynsä. 

– Puolueen ja kenttätyön ja puolueohjelmien uudistaminen on nyt hyvässä vauhdissa. Nyt tarvitaan työrauha näihin.

– Hän tulee kaikkien kanssa toimeen ja on Suomen käyntikortti maailmalla. 

Edellä olevat vastaukset käyvät ilmi MTV Uutisten kyselystä, johon vastasi 94 kokoomuksen piirihallitusten jäsentä 16-24.3. Vastaajia oli 63 prosenttia niistä, joille kysely lähetettiin. 

Kokoomuksen puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa Lappeenrannassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.