MTV:n kysely keskustan piiripäättäjille: Kulmuni suosikki, valtiovarainministerin salkkua ei tarvitse ottaa

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni on keskustan piiripäättäjien suosikki puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi MTV Uutisten teettämässä kyselyssä piirihallitusten jäsenille. Kulmunia keskustan johtoon kannattaa lähes puolet eli 46 prosenttia vastaajista. Puolustusministeri Antti Kaikkonen saa 38 prosentin kannatuksen. Piiripäättäjistä 17 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Kulmunin suosikikseen nimenneet pitävät hyvinä asioina esimerkiksi hänen tuoreuttaan ja ryvettymättömyyttään.

”Katri on nuori ja uusin ajatuksin paras vaihtoehto nyt, kun keskusta tarvitsee ihan uudenlaista ajattelua noustakseen jälleen Suomen suurimmaksi puolueeksi.”

”Katri osaa sanoittaa keskustalaisuuden paremmin. Hänen mukanaan saamme kaivattua raikkautta puolueen julkikuvaan. ”

Kaikkosen kannattajat korostavat hänen kokemustaan ja karismaansa.

”Antin tietynlainen lupsakkuus ja rentous sekä hyvä tilannetaju ja huumori vahvan asiaosaamisen lisäksi ovat tarpeen puolueen johtamisessa eri puolilla Suomea.”

”Antti on monessa sopassa keitetty eikä hätkähdä arvostelua. Innostava ja huumorilla varustettu henkilö.”

4:08
Keskustaministerit Lintilä ja Kosonen kiistelivät korkeakoulujen rahoista. 

Jatkuvuutta halutaan

MTV Uutisten kyselyssä enemmistö eli 57 prosenttia vastaajista toivoo, että Kouvolassa ylimääräisessä puoluekokouksessa valittava puheenjohtaja jatkaisi tehtävässään myös kesän 2020 jälkeen. Keskustan varsinainen puoluekokous järjestetään ensi vuoden kesäkuussa Vantaalla, jolloin puheenjohtaja on mahdollista haastaa.

Vastauksissa korostetaan jatkuvuutta.

”Emme valitse puheenjohtajaa paremman puutteessa. Nyt tarvitaan pitkäjänteistä uudistustyötä, johon vuosi ei riitä.”

Vastaajista vain 25 prosenttia on sitä mieltä, että Vantaalla tulisi käydä uusi puheenjohtajakisa. Vajaa viidennes eli 17 prosenttia vastaajista ei ota asiaa kantaa.

Ei valtiovarainministerin salkkua

Enemmistö vastaajista eli 59 prosenttia haluaa, että uusi puheenjohtaja jatkaa nykyisessä ministerintehtävässään eikä ota valtiovarainministerin salkkua.

”Ei ole puolueen edun mukaista, että puheenjohtajalla on raskain salkku hoidettavanaan. Kenttätyölle aika ei enää riitä.”

24 prosenttia katsoo, että valtiovarainministerin salkun voisi ottaa myöhemmin, esimerkiksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden jälkeen. Vain 7 prosenttia on sitä mieltä, että puheenjohtajan pitäisi ottaa heti hoitaakseen valtiovarainministerin tehtävät.

Hallitukseen lähtö oikea ratkaisu

Valtaosa, 72 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että hallitukseen lähteminen oli keskustalle oikea ratkaisu, vaikka kannatus on pysynyt alhaisena.

"Hallitus on ainoa paikka vaikuttaa maamme suuntaan. Hallituskausi on vielä niin alkutaipaleella, ettei kannatuskäyristä kannattaisi hätkähtää.”

Tutkimus tehtiin verkkokyselynä 15.8. – 29.8. keskustan piirihallitusten jäsenille. Kyselyyn vastasi 175 henkilöä ja vastausprosentti oli 52. Tutkimuksen teki MTV Uutisten toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja