Mainos

MTV:n kysely: Koulujen uskonnonopetusta ei saa lopettaa

Suurin osa MTV3:n nettikyselyyn vastanneista ei halua luopua koulujen perinteisestä uskonnonopetusta. Runsaat 56 prosenttia vastanneista näkee uskonnonopetuksen kouluissa tarpeellisena. 43 prosenttia vastanneista luopuisi perinteisestä uskonnonopetuksesta.

Monet uskonnonopetuksen jatkamiseen myönteisesti vastaneista pitää uskontoa välttämättömänä perusturvallisuuden ylläpitäjänä.

- Ei missään tapauksessa pidä lopettaa uskonnonopetusta kouluissa. Se on pohja, jolle jokainen voi rakentaa. Uskonnonopetus tuo turvallisuutta lapselle, tietoisuus jumalasta joka on kaikkivaltias, kun kaikki muu horjuu on jumala johon voi luottaa, kirjoittaa eräs kyllä-vastauksen antanut.

Monet kyllä-vastauksen antaneista näkee Suomen vahvasti evankeliluterilaisena maana, jossa uskonnonopetuksella on sijansa.

- Miksi ihmeessä uskonnonopetus pitäisi lopettaa. Suomi on vahvasti evankelisluterilainen maa, jossa toinen pääuskonto on ortodoksinen, siis uskontomme on kristinusko.

- Suomalainen yhteiskunta perustuu luterilaiseen oppiin. Jos tätä ei enää opeteta kouluissakaan, ei nk. hyvinvointiyhteiskunnan arvot siirry missään muodossa eteenpäin. Jo nyt itsekkyys ja oman edun metsästäminen johtaa ihmisten toimia, kirjoittaa toinen.

"Suomalaiset eivät saa luopua omastaan"

Jotkut MTV:n nettikyselyssä ovat sitä mieltä, että suomalaiset eivät saa luopua omasta uskonnostaan.

- Onko nyt asialla joku maahanmuuttajamielinen taho, jonka mielestä suomalaisten pitää luopua omasta uskonnostaan toisin uskovien maahanmuuttajien takia. Ajatuskin on tyrmistyttävä, suomalaiset laulakaa jatkossakin keväisin suvivirttä täysin rinnoin. Joille se ei sovi voi jättää vapaasti väliin, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Ei missään tapauksessa. Kaikille samaa uskonnon opetusta vai juontaako tämä juttu taas kun koulussa on muita uskontoja, niin suomalaiset ei enää uskalla opettaa omaa uskontoaan.

Joidenkin ei-vastauksen antaneiden mielestä Suomen kouluissa pitäisi opettaa elämänkatsomustietoa kaikille. Uskonnon opetus nähdään vanhanaikaisena.

- Mielestäni nykyaikaan sopisi elämänkatsomusoppi. Sillä ehkä saavutettaisiin parhaiten elämän kunnioittaminen, niin itsensä, toisten ihmisten ja luonnon. Tietenkin yleissivistykseen kuuluu tietää eri uskontojen perusteet.

- Kyllä pitäisi.Tilalle opetusta eri uskonnoista jotta ymmärrys muiden kultturien tavoille avartuisi.Varsinaisen tunnustuksellisen uskonopetuksen voisi siirtää pyhäkouluihin tai vastaaviin, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Voisi tilalle ottaa uskontotietoutta jossa käsiteltäisiin kaikkia uskontoja ja tutustuttaisiin niihin, voisi monet väärikäsitykset jotka johtuvat tietämättömyydestä loppua tai ainakin vähentyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.