MTV:n kokeilussa jo ennakkoon arvostelumenestykseksi noussut PS4:n uutuuspeli – ei turhaan hehkutettu, mutta raaka se on

PlayStation 4 -pelikonsolille on tänään julkaistu upouusi toimintaseikkailu God of War. Peli on jo ennakkoon saanut roppakaupalla kehuvia arvosteluita. MTV Digi kokeili peliä selvittääkseen, mistä on kyse.

Pelisarjan ensimmäinen God Of War ilmestyi jo vuonna 2005, joten kyseessä on vanhat juuret omaava uutuus.

Sonylta kerrotaan, että Metacritic-sivustolla uusi God Of War on jo yltänyt saamallaan 95/100-arvosanalla kautta aikain parhaaksi PlayStation-yksinoikeuspeliksi.

Uutuuspeli sijoittuu skandinaavisen viikinkimäiseen tarusto-teemaan. Siinä pelaaja ohjaa sodan jumala Kratosta ja tämän poikaa Atreusta. Pelissä Kratos opettaa Atreusta selviämään toinen toistaan kamalampia örkkejä vilisevässä maailmassa.

Pelissä on läsnä selvä isä-poika -asetelma, joka tuo peliin syvyyttä ja kuljettaa tarinaa hienosti eteenpäin.

Pelin ikäraja on 18 vuotta, mikä on ymmärrettävää, sillä peli on erittäin raaka ja väkivaltainen.

MTV Digi kokeili ennakkoon kehuttua peliä, ja tiivistetysti sanoen sen saama hehkutus ei ole ollut turhaa: God Of War on sekä visuaalisesti että juonellisesti erinomainen paketti. Päähenkilöiden ohjaaminen ja liikkeet on helppoa omaksua, ja ne toimivat pelissä loogisesti kautta linjan.

Pelissä on vahva elokuvamainen tunnelma. Elokuvamaiset osiot rytmittyvät saumattomasti toiminnallisiin kohtiin, ja kokonaisuus vetää pelaajan hienosti mukaan mytologiseen maailmaan.

Myös äänimaailma on kutkuttavasti rakennettu musiikista lähtien, ja se luo peliin osaltaan vahvaa tunnetta.

Pelin graafinen toteutus on korkealuokkaista. Huomiota on hienosti kiinnitetty myös pienempiin elokuvakerronnallisiin yksityiskohtiin, kuten vaikkapa kuvan terävöittämiseen, kun huomio kiinnittyy tiettyyn hahmoon.

Kun kokonaisuuden liittää hyvään pelituntumaan, niin seikkailu on God Of Warissa erittäin mukaansatempaavaa. Taistelutilanteet saavat sydämen sykkimään niilläkin, jotka eivät muuten tappelupeleistä perustaisikaan.

God Of War edustaa tämänhetkistä ehdotonta kärkikastia PS4:n pelivalikoimassa. Kyseessä on kaikin puolin onnistuneesti toteutettu peli vailla varsinaisia heikkouksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja