Mainos

Näin juhannus sujui Suomessa: Kuolonkolareilta vältyttiin juhannuksena, vesillä synkempää

2:59

MTV Uutiset seuraa juhannuksen tapahtumia hetki hetkeltä tässä jutussa torstaista sunnuntaihin. Löydät live-seurannasta uutiset niin säästä, liikenteestä, mahdollisista onnettomuuksista kuin muista tärkeistä juhannusteemoista.

20.10: Juhannuksen liveseuranta päättyy tähän. Kiitos kaikille seuraajille ja armollista paluuta arkeen!

20.08: Juhannus on sujunut verrattain rauhallisesti. Vesillä kuoli kuusi ihmistä, mutta kuolonkolareilta on vältytty. Tiivistyksen juhannuksen tapahtumista voit lukea tästä linkistä

16.23: Tie 24:llä välillä Lahti–Jämsä on sattunut ketjukolari. Tarkemmin Paimelassa sattunut onnettomuus on ruuhkauttanut liikenteeltä, ja yksi ajokaista on suljettu liikenteeltä.

16.10: Mies pakeni tänään anastetulla henkilöautolla poliisia Kunnallissairaalantiellä Turussa, lyhyehkön paon päädyttyä miehen menetettyä ajoneuvon hallinnan sairaalan piha-alueella kymmenen jälkeen aamulla. Ajoneuvo vaurioitui keulasta kauttaaltaan, mutta mies yritti vielä pinkoa karkuun, joutuen kuitenkin poliisin kiinniottamaksi.

Vuonna 1974 syntynyt kuljettaja paljastui hiljattain vankilasta vapautuneeksi poliisin vanhaksi tutuksi, ja autosta löydettiin anastettua omaisuutta. Ajo-oikeudetonta miestä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, varkaudesta, niskoittelusta, huumausaineen käyttörikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

16.06: Sisä-Suomen poliisin alueella tapahtui kaksi ulosajoa tänään puolenpäivän jälkeen. Pirkkalassa kuljettaja menetti tuntemattomasta syystä ajoneuvonsa hallinnan ja ajautui tieltä. Kuljettaja vietiin Acutaan tarkistettavaksi ja asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Jämsässä tapahtui ennen puoli kahta henkilöauton ulosajo, jossa parikymppinen mies ajautui suoralla tieosuudella ojaan. Vakavammilta henkilövahingoilta vältyttiin, ja tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

16.02: Poliisi tapasi Tampereella Tullinkamarinaukiolla tänään kello 10.30 etsintäkuulutetun 43-vuotiaan miehen. Turvallisuustarkastuksessa tältä löydettiin retkikirves ilman hyväksyttävää syytä, joten häntä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

15.58: Tilanne on ohi Espoon liikenneonnettomuuden aiheuttaman liikennehaitan osalta.

15.38: Liikenneonnettomuus hidastaa liikennettä Helsingin suuntaan Espoossa Ämmässuon liittymässä Turunväylällä. Liikenneonnettomuuksia on sattunut myös Helsingin Porkkalankadulla ja Pirkkalassa.

15.10: Osassa Suomea on havaittu rakeita. Forecan päivystyksestä kerrotaan, että raekuuroja voi liittyä voimakkaisiin kuurosateisiin, joita on tällä hetkellä Tampereen länsipuolelta Hämeenlinnan pohjoispuolelle, Lahden ja Hyvinkään seudulla sekä Lappeenrannasta koilliseen. Lappeenrannan suunnalla on Forecan mukaan tehty myös ukkoshavaintoja.

14.50: Juhannuksen paluuliikenteen liikennemäärät ovat nousseet huomattavasti, kerrotaan Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta. Liikenne alkoi vilkastua iltapäivällä yhden aikaan. Kolareita ei tieliikennekeskuksen tietoon ole tullut.

Viitostiellä Mäntyharjun kohdalla ja valtatie 9:llä Oriveden ja Tampereen välillä liikenne on jonoutunut ja nopeudet ovat hidastuneet. Pääkaupunkiseudulla liikenne on edelleen sujuvaa. Tieliikennekeskuksesta arvioidaan paluuliikenteen jatkuvan vilkkaana iltakahdeksaan saakka.

14.41: Poliisi on juhannuksen aikana kirjannut yli 160 rikosilmoitusta ratti- ja ruorijuopumuksista. Epäiltyjä päihtyneitä kuljettajia oli sunnuntaihin aamupäivään mennessä kirjattu eniten Itä-Suomen alueella, kaikkiaan 40 kappaletta. Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa juopuneista kuljettajista kirjattiin 36 rikosilmoitusta. Tiedot Lounais-Suomen poliisin alueelta puuttuvat.

Poliisi uskoo, että määrä kasvaa jonkin verran juhannuksen paluuliikenteen valvonnan aikana.  

14.39: Rikkoutuneen kaukolämpöputken korjaaminen jatuu Helsingissä, mutta tilanne alkaa muuten olla normaali. Lue tapauksesta lisää täältä.

13.53: Junat myöhästelevät puolesta tunnista tuntiin Tampereen ja Seinäjoen välillä tehtävien ratatöiden sekä liikenteenohjausjärjestelmän vian vuoksi. Lue lisää täältä.

11.10: Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella poliisille tilastoitui perjantai- ja lauantaiaamun välisenä aikana vajaat 300 tehtävää, lauantai- ja sunnuntaiaamun välillä noin 200 kappaletta.

Vakavin yksittäinen rikosepäily on Vaasassa ilmoitettu raiskaus, jonka esitutkinta on poliisin mukaan vielä alussa. Lisäksi omakotitaloihin on tehty juhannuksen aikana useampia asuntomurtoja esimerkiksi Seinäjoella ja Korsnäsissä.

11.03: Tornion Longinpääntiellä paloi noin sadan nraeliön hirsirakennus asuinkelvottomaksi, kertoo pelastuslaitos. Palossa ei tullut henkilövahinkoja, ja sammutustyöt ovat paikalla yhä kesken. Läheiset rakennukset on saatu suojeltua palolta.

10.57: Poliisi etsii yhä Ulvilan Noormarkuntieltä kadonnutta Raimo Kaunistoa (syntynyt vuonna 1942). Havainnoista pyydetään ilmoittamaan Porin poliisille. Eilisestä lähtien kadoksissa olleen Kauniston tuntomerkit ja poliisin yhteystiedot voit lukea täältä.

10.38: Rikoontunut kaukolämpöputki on aiheuttanut kadun eristämisen Helsingin keskustassa Erottajanmäellä. Lisää tapahtuneesta täällä.

Klo 10.26: Naantalissa veneestä pudonneen ja kadonneen miehen lisäksi hukkumiskuolemia on juhannuksen aikana sattunut viisi.

Eilen kaksi järvelle kalaan lähtenyttä miestä kuoli Valtimolla Pohjois-Karjalassa. Onnettomuudessa kuoli 60-vuotias nurmeslainen ja 67-vuotias valtimolainen mies. 

Iissä Pohjois-Pohjanmaalla keski-ikäinen paikkakuntalainen mies hukkui eilen puolen päivän aikaan Iijokeen. Ohikulkija huomasi miehen vedessä Asemankylässä taajaman itäpuolella.

Juhannusaattona hukkui noin 30-vuotias nainen Kärsäjärveen Pyhtäällä Kymenlaaksossa ja 60-vuotias mies Puumalassa Etelä-Savossa.

Näissä hukkumistapauksissa ei epäillä rikosta.

Lisäksi noin 30-vuotias mies löydettiin kuolleena Pirkanmaalla ojasta. Hänenkään tapauksessa ei epäillä rikosta.   

Klo 10.00: Poliisi epäilee yhden ihmisen hukkuneen Naantalin Rymättylässä.

Merivartioston mukaan ilmoituksen veneestä pudonneesta henkilöstä teki aamu seitsemän jälkeen mökkeilijä, joka oli nähnyt veneen kiertävän ympyrää lähistöllä. Poliisin alustavien puhuttelujen perusteella mieskolmikko oli ollut veneilemässä, kun yksi oli joutunut veden varaan. Mies oli painunut pelastusyrityksistä huolimatta pinnan alle. Seurueen kahta muuta epäillään nyt ruorijuoppoudesta ja kuolemantuottamuksesta. Etsinnät merialueella jatkuvat yhä.  

Klo 8.44: Kylpytakkisillaan ollut mies suistui autollaan tieltä ulos Keski-Suomen Saarijärvellä. Poliisi epäilee kuljettajan olleen tukevassa humalassa. Lue tarkemmin liikenneonnettomuudesta tästä

Klo 8.22: Varsinais-Suomessa Naantalin Rymättylässä yhden ihmisen epäillään pudonneen veneestä ja vajonneen pinnan alle, Länsi-Suomen merivartiostosta kerrotaan. Pudonnutta etsitään pelastuslaitoksen, Rajavartiolaitoksen ja vapaaehtoisten meripelastajien voimin. Merivartioston mukaan ilmoituksen teki mökkeilijä, joka oli nähnyt veneen kiertävän ympyrää lähistöllä. Mökkeilijä oli kuullut veneessä olevan ihmisen puhuneen veteen pudonneesta kaveristaan. Merivartiosto pitää todennäköisenä, että ihminen on pudonnut veneestä ja jäänyt pinnan alle. Ilmoitus tapahtumasta saatiin hieman aamuseitsemän jälkeen.  

Klo 8.19: Kymenlaaksossa Kotkassa oli käynnissä eilen illalla poliisioperaatio, jonka johdosta poliisi otti kiinni useita henkilöitä. Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoo, että tässä vaiheessa tekijöitä epäillään törkeästä varkaudesta. Lue lisää tästä.

Klo 4.37: Pelastuslaitos kertoo, että Jyväskylässä rantasauna on tuhoutunut tulipalossa kokonaan. Henkilövahinkoja ei tulipalossa tapahtunut.

klo 4.33: Kolme ihmistä joutui veden varaan Inkoossa yöllä. Heidät pelastettiin lähistöllä olleen venekunnan toimesta. Lue lisää tästä.

Klo 21.45: Hienoja kuvia Valkeakoskelta Twitterissä:

Klo 21.40: Ulvilassa etsitään muistisairasta miestä, kertoo poliisi. Noin 75-vuotias Raimo Kaunisto katosi viime yönä. Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista hätäkeskukseen.  

Klo 18.48: Juhannuksen vietto on vaatinut kuudennen kuolonuhrin, kun mies hukkui tänään iltapäivällä Iissä IIjokeen. Kartan hukkumispaikoista voit katsoa alla olevasta grafiikasta. 

Klo 18.13: Hetken aikaa poikki ollut liikenne sujuu jälleen normaalisti valtatiellä 8 Eurajoella Satakunnassa, kertoo tieliikennekeskus.

Liikenne oli onnettomuuden takia poikki molempiin suuntiin noin puolentoista tunnin ajan. Lue lisää onnettomuudesta tästä linkistä. 

Klo 16.19: Kaksi Valtimolla kadonnutta veneilijää löydettiin kuolleina Kalajärvestä. Lue lisää tapauksesta täältä.

Klo 15.17: Oulun poliisilaitoksen alueella sattui useampi pahoinpitely. Hieman poikkeuksellisempi tapaus sattui Paltamossa, jossa mies ampui pihamaalla haulikolla ja riehui käynnistetyn moottorisahan kanssa. Lue lisää täältä.

Klo 15.10: Varsinais-Suomen poliisin mukaan juhannus sujui rikospoliisin näkökulmasta melko rauhallisesti Varsinais-Suomessa. Liikenteessä tavattiin eilispäivän tapaan hurjastelijoita ja rattijuoppoja, ja juhlinnan osalta rikosilmoitukset koskivat lähinnä autoihin ja rappukäytävän laseihin kohdistuneista vahingonteoista ja paria yksityisasunnossa tapahtunutta pahoinpitelyä.

Poliisin mukaan useita nuorten ajokortteja otettiin poliisin haltuun törttöilyjen seurauksena. Esimerkiksi eilen illalla Turun Köydenpunojankadulla henkilöauto suistui tieltä törmäten opastinpylvääseen, kimmoten viheralueelle ja liukuen lopulta läheisen talon seinään. Tapauksessa säästyttiin vakavilta henkilövahingoilta. Poliisi uskoo tilannetta edeltäneen kilpa-ajo toisen henkilöauton kanssa, minkä johdosta autojen vuosina 1992 ja 1998 syntyneitä kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Klo 14.52: Pelastuslaitos etsii kahta veneillyttä miestä Valtimon Kalajärvellä Pohjois-Karjalassa. Vene löytyi kaatuneena. Lue lisää tapauksesta täältä.

Klo 10.46: Myös Tampereella selvitettiin aseisiin liittyvää tapausta. Mieheltä oli paikallisessa baarissa tipahtanut ase lattialle, minkä jälkeen ravitsemusliikkeen ulkopuolella oli ammuttu useampi laukaus riidan yhteydessä. Lue tapauksesta lisää täältä.

Klo 10.09: Itä-Suomen poliisilaitos joutui illan ja yön aikana selvittämään yhteensä kahdeksaa tehtävää, joihin liittyi ammuskelu erilaisilla aseilla. Aseilla ei poliisin tietojen mukaan pyritty vahingoittamaan toisia ihmisiä. Lue tapauksesta lisää täältä.

Klo 10.02: Pirkanmaalla Sastamalassa poliisi puhallutti miehen, joka ajoi partiota vastaan pyörätietä pitkin puutarhatraktorillaan. Puhalluskoe ylitti törkeän rattijuopumuksen lukemat, ja kuljettaja toimitettiin verikokeisiin. Ratti- ja vesiliikennejuopumuksia Sisä-Suomen poliisi erittelee juhannusaatolta kaikkiaan 17 kappaletta.

Lisäksi Tampereen keskusta-alueella poliisi kirjasi muutamia pahoinpitelyjä.  

Klo 9.59: Etelä-Savossa oli onni onnettomuudessa, eikä kukaan loukkaantunut, kun kahdeksan hengen seurue joutui vesistössä tuuliajolle toisen veneen upottua. Lue lisää tästä. 

Klo 9.55: Poliisi yritti eilen kello 23 aikaan pysäyttää Heinolan kirkonkylässä ylinopeutta ajaneen henkilön. Tiellä 46 ajettu henkilöauto kulki 117 kilometriä tunnissa alueella, jonka nopeusrajoitus oli 60 kilometriä tunnissa. Poliisin kääntyessä auton perään se kiihdytti nopeuttaan yrittäen karistaa poliisin kannoiltaan. Matka jatkui muun muassa punaisia valoja päin läpi siltatyömaan.

Pakomatka päättyi kuitenkin auton suistuessa ulos tieltä. Autoa kuljettanut vuonna 1981 syntynyt mies loukkaantui ulosajossa ja tämä vietiin sairaalaan tutkimuksiin. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Klo 9.45: RMJ-festivaalialueella järjestyksenvalvojat joutuivat taltuttamaan juhannusaattoiltana noin varttia vaille yhdeksältä vuonna 1983 syntyneen miehen, joka yritti kiivetä esiintymislavojen suoja-aitojen yli. Mies ei noudattanut järjestyksenvalvojan käskyjä, ja vastusteli kiinniottoa fyysisesti.

Myöhemmin yöllä viiden aikaan Rauman Aarnenpolulla kulkenut paikallinen mies joutui kolmen miehen ryöstämäksi. Mieheltä vietiin aurinkolasit ja tätä retuutettiin sekä lyötiin. Poliisi tavoitti teosta epäillyt Karjalankadulta. Teosta epäillään 1994 syntynyttä raumalaista ja kahta vuonna 1998 syntynyttä lahtelaista. Sama porukka oli aiheuttanut aiemmin häiriötä RMF festivaalialueella.

Klo 9.29 Itä-Suomen poliisilaitos kertoo, että juhannusyö on sujunut kiireisesti Etelä-Savon alueella. Vakavia rikoksia ei ole tullut poliisin tietoon, mutta useita pahoinpitelyitä ja rattijuopumuksia sitävastoin on. Putkassa juhannusyön vietti poliisin mukaan kahdeksan henkillöä.

Klo 9.22 Aurinko paistoi komeasti lähes pilvettömältä taivaalta Muoniossa puolilta öin.

Klo 8.28 Sisä-Suomen poliisilaitos kuvailee juhannusyötä alueellaan vilkkaaksi. Alueella otettiin kiinni muun muassa useita rattijuoppoja. Poliisin tiedotteen mukaan kuluneen vuorokauden aikana häiriöpäihtymyksen takia kiinniotettuja oli Keski-Suomessa 22 henkilöä ja Pirkanmaalla 16 henkilöä. Klo 18-06 välisenä aikana poliisilla oli yhteensä 270 tehtävää Pirkanmaalla ja 174 tehtävää Keski-Suomessa.

Klo 8.05 Keminmaassa kaksi teini-ikäistä loukkaantui juhannusaattona klo 23 aikaan, kun kuljettaja menetti ratamonttupyörän hallinnan. Poliisin mukaan ratamonttupyörää kuljettanut 15-vuotias poika oli kyydittänyt toista samanikäistä, kun oli menettänyt pyörän hallinnan. Kuljettaja puhalsi poliisin alkomittariin 0,65 promillea, eikä tällä ollut pyörän kuljettamiseen vaadittavaa A-luokan ajo-oikeutta. Sekä kuljettaja että kyydissä ollut kuljetettiin sairaalaan vammojen tarkistukseen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja ajoneuvorikkomukseen.

Klo 8.02 Lapin poliisilaitos pyytää havaintoja Ylitornion Aavansaksalla tapahtuneesta grillikioskin murrosta. Grillikioskiin murtauduttiin torstain ja perjantain välisenä yönä rikkomalla ikkuna. Poliisin mukaan sisällä oli pengottu paikkoja ja viety ainakin poliisin sanojen mukaan limukkaa. Mahdollisista havainnoista voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 029 5466156 tai sähköpostitse meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

Klo 6.56 Juhannuskokot ovat palaneet viime yönä eri puolilla Suomea. Tässä ylimäisenä juhannuskokko eilen illalla Helsingin Seurasaaressa ja alla Birgitta Tarvaisen kuva Karttulasta.

juhannuskokko lukijankuva

Klo 5.04: Juhannusyönä ainakin yhdeksän nuorta ja nuorta aikuista on loukkaantunut tieliikenteessä. Yksi loukkaantumisista on ensitietojen mukana vakava. Loukkaantumiset tapahtuivat henkilöautojen ulosajoissa Liperissä ja Jyväskylässä. Jyväskylässä kuusi nuorta aikuista loukkaantui auton ajauduttua kaiteeseen. Ulosajosta tarkemmin täällä.

Klo 4.29: Kolme nuorta loukkaantui viime yönä Pohjois-Karjalan Liperissä, kun auto törmäsi kaarteessa kovalla vauhdilla puuhun. Lue tarkemmin tästä.

Klo 23.42: Juhannuksena on luonnollisesti myös tanssittu. 

Pellon Sirkkakoskella juhannustanssit keräävät vuosittain ihmisiä ympäri Lappia. Tänä vuonna juhannustanssit järjestetään kahdeksatta kertaa.

Tämän vuoden juhannustannseissa otettiin osaa myös Hula Hula -Suomi maailmanennätysyritykseen.

Tapahtuman järjestäjä, sirkkakoskelainen Anna Leppänen kertoo, että tansseissa käy tavallisesti jopa 700 ihmistä illan aikana.

– Saaduilla varoilla tehdään hyvää meidän omalle kylälle. Esimerkiksi tämän vuoden varoilla on tarkoitus rakentaa kylän taloon maalämpö. Lisäksi varoja käytetään myös nuorten ja lasten urheilutoiminnan tukemiseen, Leppänen kertoo.

Klo 22.23: Subin ja Prisman yhdessä toteuttama kassahihnalähetys on ollut juhannuksen hitti, kun lähetys on kerärränyt jo yli 300 000 näyttökertaa. Lue lisää tästä jutusta

Klo 21.31: Tässä linkissä juhannuksen lopun sääennuste, olkaa hyvä. Epävakaiselta näyttää, mutta Lapissa saattaa näkyä yöttömän yön aurinko ja etelässäkin saattaa sunnuntaina paistaa. 

Klo 19.23: Junat myöhästelevät rantaradalla, tiedottaa VR. Myöhästymiset ovat 45–90 minuuttia. Lue lisää tästä

Klo 18.41: Juhannuksena on paitsi saunottu myös... hiihdetty. Käsivarren tuntumassa Torassiepissä nimittäin järjestettiin pienimuotoiset hiihtokilpailut.

– Täytyyhän se tuoda talven harrastamista kesän keskelle. Meillä oli lunta omasta takaa, ei tarvinnut mistään säilöstä hakea. Hiihtäjiä oli kymmenkunta. Kaksi kierrosta piti kiertää noin 50 metrin rataa, tapahtuman puuhanainen Laura Hokajärvi kertoo.

Suomi on sen verran pitkä maa, että hiihtokausi on melkein ympärivuotinen.

– Tuntureissa löytyy vielä lunta. Esimerkiksi Haltin seudulla on vielä täysi talvi.

Tyylinäytteen kesähiihdosta 


Klo 17.58: Noora Säilyn tyttärelle juhannuksen merkitys on avautunut oikein hyvin jo nuorella iällä. 

17.46: Valokuvausta harrastava Keijo Väänänen kuvasi videolle pienen valkohäntäpeuran ruokailemassa tänään aamulla. Videon hellyttävästä pikkupeurasta voit katsoa alla olevalta videolta. 

0:18

16.41: Pekka Hatunen ikuisti ikonisen juhannusmaiseman Vaalan kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla. 

16.28: Aamulehti kertoo, että Tampereen Pirkkalasta löytyi aamulla ojasta nuoren miehen ruumis. Kyseessä on tiettävästi juhannuksen kolmas kuolonuhri. Lue lisää tästä linkistä.

Kello 16.24: Poliisi kirjasi kuusi törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista juhannuksen menoliikenteessä Varsinais-Suomen alueella.

Huomattavan moni lainrikkojista ohitti yhtenäisen autojonon kovaa ylinopeutta. Esimerkiksi Mynämäellä moottoripyöräilijä ohitti autojonon ohituskaistaa pitkin 152 kilometrin tuntivauhtia 100 km/h rajoitusalueella. Kaikki kiinni jääneet kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lisäksi poliisi naurautti Turun lähiseuduilla useita rattijuoppoja. Lisäksi kirjattiin lieviä vahingontekoja ja muita pienempiä rikkeitä.

Kello 15.21: Tampereella valtatie 9:n ja 12:n liittymäkohdassa liikenne on jonoutunut, mutta sen odotetaan purkautuvan muutaman tunnin kuluessa. Lahdessa Nelostiellä sattunut peltikolari ruuhkautti liikennettä hetkellisesti.

Kello 15.08: Pyhtään Kärsäjärvestä löytyi noin 30-vuotias nainen hukkuneena, Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedottaa. Lue tästä lisää.

Kello 14.04: Ossi Juvonen ikuisti upean maiseman Laukaan Saraveden rannalta juhannusaaton aattona.

Kello 13.49: Alexander Stubbin juhannus sujuu ainakin osittain työn merkeissä. Maisema miehen työpisteellä on kuitenkin komea:


Kello 12.57: Tältä näytti varhainen juhannusaattoaamu Uudessakaupungissa. Paikkakuntalainen Keijo Väänänen talletti kameraansa hetken hieman ennen aamuviittä.

Kello 12.43: Uusikaupunkilainen Keijo Väänänen ikuisti aamuisella valokuvausreissullaan hellyttävän näyn. Valokuvausta harrastava mies onnistui tallentamaan kamerallaan kuvan pikkuisen valkohäntäpeuran ruokahetkestä.

– Juhannusjuoma on lämpimänä parhainta, Väänänen naurahtaa.

Kello 11.34: Juhannuksena Suomen lippu liehuu läpi yöttämän yön. Liputus alkaa tänään illalla kuudelta ja jatkuu yön yli juhannuspäivän iltayhdeksään saakka.

Kello 11.31: Ruotsalainen televisio vaalii mainiota perinnettä! Yli kymmenen vuoden ajan televisioyhtiö SVT:n meteorologit ovat lukeneet juhannuksen sääennusteen Suomeksi. Ennusteen mukaan näyttää siltä, että Suomessa keskikesän juhlaa vietetään naapurimaata paremmassa säässä. Lue lisää tästä.

Kello 9.51: Mikä olisikaan perinteisempi tapa viettää juhannusta kuin saunomalla? Amazing Maps –sivustolla julkaistun kartan mukaan suomalaisilla on varaa valita, missä he löylyistään nauttivat:

Kello 9.21: Lounais-Suomen poliisilaitoksen nettipoliisi Sami Grönfors kehottaa malttiin juhannusliikenteessä. Eilen iltapäivällä poliisi keräsi aikamoisen pinon ajokortteja hyllylle kuivumaan Mynämäen suunnalta valtatie 8:lta. Poliisi kehottaakin hillitsemään kaasujalkaa:

Kello 8.40: Mäntyharjulla 5-tiellä on sattunut liikenneonnettomuus. Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudesta ei aiheudu liikennehaittaa. Lue lisää tästä

Kello 6.53: Juhannusaaton menoliikenne on vilkkaimmillaan aamukymmenestä iltapäivä yhteen. Liikenneviraston arvioi, että ruuhkia saattaa syntyä etenkin Helsingistä Lahteen ja Lahdesta Jyväskylään menevillä tieosuuksilla.

Suurinosa juhannuksen menoliikenteestä tapahtui kuitenkin jo eilen. Liikenne sujui torstaina odotettua rauhallisemmin ja pahoilta onnettomuuksilta tiettävästi vältyttiin.

Kello 04:50: Ratatyöt sotkevat juhannuksena junaliikennettä – osassa liikenne jatkuu vasta sunnuntaina. Esimerkiksi Pääradan junaliikenne Riihimäen ja Tampereen välillä pysähtyy kokonaan tänään kello 12. Lue tästä tarkemmin. 

Kello 04:45: Etelä-Savossa Puumalassa on hukkunut 60-vuotias Puumalassa asunut mies, kertoo Itä-Suomen poliisi. Lue tästä lisää.

Kello 23.55: Rajavartiolaitoksen merivartioston mukaan Suomenlahden vesillä on ainakin Porkkalan partion alueella rauhallista:

Kello 23.50: Savonlinnan Suurijärvellä paloi savusauna illalla noin kello 23.00 aikaan, Etelä-Savon pelastuslaitos tiedottaa. Pelastuslaitoksen mukaan sauna oli syttynyt lämmityksen yhteydessä, ja kun palosta saatiin ilmoitus, sauna oli jo ilmiliekeissä. 

Sammutustöiden alkamista viivästytti pelastuslaitoksen mukaan se, että sauna sijaitsi saaressa. Sauna tuhoutui palossa täysin.

Kello 23.07: Espoolainen Vanhankylän vapaapalokunta antaa yksinkertaiset neuvot juhannuksen viettoon:

Kello 22.45:

Junavuorot ovat myöhästelleet juhannuksen menoliikenteessä torstai-iltana. Pääradalla ilmeni ratajärjestelmän vika Riihimäen ja Hämeenlinnan välillä noin kello 20.15.

Ennen iltayhtätoista junavuorot olivat viivästyneet enimmillään jopa kaksi tuntia. Illalla on myöhästynyt kaikkiaan kymmenen junavuoroa.

Ongelma haittaa monen matkantekoa, sillä useat illan junavuorot ovat loppuunmyytyjä juhlapyhien menoliikenteen vuoksi.

Rataliikennekeskuksesta arvioitiin STT:lle, että vika saadaan korjatuksi yön aikana.  

Kello 20.22:

Juhannuksen menoliikenne on ollut alkuiltaan mennessä sujuvaa ja odotettua rauhallisempaa kertoo valtakunnallinen tieliikennekeskus Tampereelta. Pahoilta onnettomuuksilta on tiettävästi vältytty, ja ruuhkahuippukin näyttää olevan jo ohi. 

– Juhannuksen menoliikenne näyttäisi olevan tänä vuonna yllättävän rauhallista, arvioi liikennepäivystäjä Marko Nuutinen.

Kello 19.25:

Helsingissä on ollut rajuja sadekuuroja koko alkuillan. Lukijan kuvat Unioninkadulta raekuurosta kaupungin keskustasta:Kello 19.16:

Onnettomuuksia ei ole tapahtunut, sanoi ylikonstaapeli Kim Väänänen Itä-Uudenmaan poliisista. Liikenne on sujunut hyvin huonosta säästä huolimatta.

Kello 18.16:

Liikennevirasto varoittaa, että Etelä- ja Keski-Suomessa sadekuurot heikentävät näkyvyyttä maanteillä, mikä kasvattaa onnettomuusriskiä

Kello 18.14:

Liikennevirasto kertoo, että ruuhkahuippu on ehkä jo ohi Pääkaupunkiseudulla, jossa liikenne ruuhkautui ensimmäisenä.

Kello 18.05: 

Ely-keskus muistuttaa, että autoilijat voivat ilmoittaa teiden huonosta kunnosta tai liikennettä vaarantavista ongelmista, esimerkiksi tielle kaatuneesta puusta, Liikenneviraston Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100. Numero päivystää jatkuvasti. 

Kello 17.52:

Liikenteen ruuhkautuminen jatkuu odotettuun tapaan. Ensimmäinen ketjukolari on sattunut: 

Heinolasta itään Mikkelin suuntaan vievä valtatie 5 on täynnä autoja. Valtatien 5:n liikenne ruuhkautui iltapäivällä myös viiden auton ketjukolarin takia Kolari ei kuitenkaan aiheuttanut henkilövahinkoja.

Kello 17:06:

Kaksi ihmistä on pelastettu veden varasta Virtasalmella. Läheisellä rannalla olleet huomasivat tilanteen ja lähtivät apuun. Kaksikko autettiin rantaan niin, että he pitivät apuveneen reunoista kiinni veneen ulkopuolella. ”Auttajat tekivät todellisen urotyön”. 

Pidempi juttu tapauksesta.

Kello 16.58:

Menoliikenne vilkastuu koko ajan.

Liikenteen pullonkaulat ovat jo aiemmilta juhannuksilta tutut. Valtatie 9 Tampereelta koilliseen Oriveden suuntaan on ruuhkautunut Alasjärven kohdalla.

Niin ikään Nelostiellä liikennemäärät ovat suuria ja ajonopeudet hidastuneet Etelä-Suomessa, esimerkiksi tieosuudella Heinolasta kohti Jyväskylää. Heinolasta itään Mikkelin suuntaan vievä valtatie 5 on sekin jo täynnä autoja.

Kovin vakavia onnettomuuksia ei ole menoliikenteestä tullut toistaiseksi tietoon. Porissa kuitenkin iäkäs nainen loukkaantui valtatie 2:lla yhteenajossa Yyterin risteyksessä.

Kello 16.22:

Sinilevää ei tarvitse pelätä tänä juhannuksena viileiden säiden takia. Järviwiki-sivuston levätilanneseurannan mukaan sinilevää on runsaasti vain yhdessä mittauspisteessä yli kolmestasadasta.

Kello 14.58:

Juhannuksen menoliikenne vilkastuu, Liikennevirasto kertoo tiedotteessaan. Varsinaista ruuhkautumista odotetaan klo 15-20 välille.

Erityisesti Etelä-Suomessa valtatiellä 4 liikennemäärät ovat lisääntyneet ja sitä myöden ajonopeudet ovat kääntyneet laskuun. Liikennemäärät ovat lisääntyneet myös sekä valtatiellä 5 Heinolasta Mikkeliin että valtatiellä 9 Tampereelta Jyväskylän suuntaan.

Myös saaristoteille liikenne lisääntyy. Lauttaliikenne on myös kiihtymässä.

Onnettomuuksilta on tähän mennessä vältytty. Liikenteen ruuhkautuminen lisää kuitenkin onnettomuusvaaraa. Myös Etelä- ja Keski-Suomessa kiusaavat sadekuurot kasvattavat onnettomuusriskiä.

Kello 14.08:

Turun poliisi julkaisi Instagramissa juhannustoivotuksensa varoittavan kuvaesimerkin kera.

Kello 14.03

Poliisi varoittaa asuntomurroista juhannuksena.

Murtojen vaara on suurin nyt, kun talot tyhjentyvät asukkaiden lähtiessä juhannuksen ja kesälomien viettoon. Asunto kannattaa poliisin pitää asutun näköisenä ja sopia esimerkiksi naapurin kanssa nurmikon leikkuusta ja postilaatikon tyhjentämisestä.

Poliisi kertoo, että Hämeessä on jokakesäiseen tapaan tehty havaintoja ammattirikollisesta, jotka saapuvat Suomeen rikoksia tehdäkseen ja poistuvat maasta pian sen jälkeen. 

Liikennevirasto seuraa teiden ruuhkautumista reaaliaikaisessa palvelussaan. Oheisesta upotuksesta voi tarkistaa myös, millä teillä on tietöitä ja muita liikenteen häiriöitä.


Kello 13.45:

Juhannuksena lomansa Suomessa aloittavilla mahtavia uutisia ensi viikosta: Lämpötila voi nousta jopa 30 asteeseen! Helleaalto lähestyy Suomea – ensi viikolla voidaan hätyytellä 30 astetta

Kello 13.30: 

Juhannuksen menoliikenne alkaa vähitellen vilkastua, kerrotaan poliisista.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan ainakin valtatiellä 7 on vähän normaalia enemmän liikennettä, mutta ei vielä erityisen paljon.

Hämeen poliisista kerrotaan, että liikenne sujuu vielä hyvin, mutta pieniä jonoja alkaa vähitellen muodostua. Poliisi odottaa, että ainakin Nelostiellä suurempia jonoja alkaa muodostua tunnin päästä.

Erityisen vilkkaita teitä ovat poliisin mukaan Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Savon päätiet.

Poliisi valvoo teillä ajonopeuksia, ohituksia, ajoetäisyyksiä sekä tekee rattijuopumusvalvontaa. Paluuliikenteen huipun odotetaan osuvan sunnuntai-iltapäivään.

Keskikesän juhla aiheuttaa useita poikkeuksia myös joukkoliikenteen aikatauluihin. Osa junavuoroista korvataan busseilla, bussivuoroja on peruttu ja esimerkiksi yöjunat eivät kulje.

Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Juha Alikoivisto kertoi Huomenta Suomen Uutisissa vinkit juhannusliikenteeseen. Alikoiviston mukaan matka kannattaa aloittaa joko mahdollisimman aikaisin tai myöhään torstaina. Iltapäivällä matkaaja törmää hänen mukaansa takuulla ruuhkaan. 

1:41

Voit katsoa koko Alikoiviston haastattelun oheiselta videolta. 

Juhannussää alkaa poutaisena

Oheisesta MTV:n viiden päivän ennusteesta voi katsoa oman paikkakuntasi juhannusennusteen. Seuraamme juhannuspyhinä myös, miten kesä etenee juhannuksen jälkeen.

Seuraamme myös, miten juhannuksen viettäminen sujuu sosiaalisessa mediassa. Twitterissä on ehditty #juhannus-hashtagin alla jo hassutella mutta myös toivottaa juhannusta asiallisemminkin.

Poliisi on puolestaan julkaissut Facebookissa "Poliisin juhannusaapisen"

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.