Mainos

MTV mukana digi-tv-kaavailuissa

MTV, Helsingin Puhelin, Sanoma- WSOY ja Sonera ovat mukana kilpailussa digitaalisista tv-kanavista. Hakemukset toiminnan aloittamiseksi piti jättää valtioneuvostolle viimeistään tänään.

MTV Oy hakee digitaalisia toimilupia yhden multiplexin koko laajuudella tapahtuvaan kaupalliseen televisiotoimintaan sekä marginaalikapasiteetin hyödyntämiseen interaktiivisten palveluiden välittämiseen.

MTV Oy:n hakemat digitaaliset toimiluvat ovat MTV3 Digital, MTV Plus, MTV Sport ja CityTV. MTV3 Digital on analogisena lähetettävän MTV3-kanavan digitaaliversio lisäpalveluineen. MTV Plus on uusi nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kanava, joinka ohjelmisto on osin maksutonta ja osittain maksullista.

MTV Sport on yhteistyössä Veikkaus Oy:n Suomen Liikunta- ja Urheiluliiton sekä Suomen Hippoksen kanssa toteutettava urheilukanava, joka on määrä muuttaa asteittain maksulliseksi.

Sanoma-WSOY hakee myös neljää kanavaa

Uusien digitaalisten kanavien hakemukset Sanoma-WSOY:n osalta ovat Helsinki Median hakemus maksulliselle elokuvakanavalle, Helsinki Median hakemus maksulliselle urheilukanavalle, WSOY:n hakemus valtakunnalliselle koulutuskanavalle sekä Sanoma Osakeyhtiön hakemus Helsingin seudun paikallistelevisiokanavalle.

Sonera myös mukaan

Sonera arvioi julkisuuteen tänään toimittamassaan tiedotteessa, että se voisi aloittaa toiminnan digitaali-tv-ympäristössä vuoden 2000 lopulla. - Soneran digitaali-tv-kanavan kohderyhmänä ovat kaikki Internet-palveluista ja sähköisestä asioinnista kiinnostuneet kuluttajat. Sähköisten palvelujen lisäksi kanavan sisältökonseptiin kuuluu myös perinteinen tv-ohjelmatarjonta. Se rahoitetaan mainostuloilla ja ostetaan alihankintana joko koti- tai ulkomaisilta yhteistyökumppaneilta, Sonera sanoi.

HPY etsii yhteistyökumppaneita

Helsingin Puhelimen toimilupahakemus perustuu julkisuudessa esitettyihin näkemyksiin, joiden mukaan digitaalista televisiotoimintaan tarkoitettua jakeluverkkoa tultaisiin käyttämään erilaisten tietoverkkopalvelujen jakelukanavana puhelin- ja matkapuhelinverkkojen rinnalla.

Helsingin Puhelin hakee toimilupaa tai muuta vastaavaa oikeutta osallistuakseen nimenomaan tietoverkkopalvelujen välitykseen. Palvelujen toteutus tapahtuisi Helsingin Puhelimen ja sen partnereiden toimesta. Helsingin Puhelin keskittyy sille luontaisesti kuuluvien verkkojen ja palvelujärjestelmien operointiin. Varsinaisen tietosisällön toimittamisesta vastaisivat puolestaan Helsingin Puhelimen yhteistyökumppanit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.