Mainos

MTV-kysely: Pääministeri Vanhanen kenttäväen suosiossa

MTV:n uutisten piiritoimikuntien jäsenille tekemässä kyselyssä Vanhanen saa omiltaan lähes poikkeuksetta erittäin hyvät arvosanat. Kritiikkiä keskustaväki antaa puolueelle hallitustyöskentelystä.

Matti Vanhanen on johtanut keskustaa vajaat puolitoista vuotta. Nousu rivimiehestä johtajaksi on ollut rakettimainen, ja Vanhasta kiitellään vuolain sanoin. Kenttäväen arvioiden mukaan Vanhanen on rauhallinen, päättäväinen, asiansa osaava ja vakuuttava.

- Hän on kerta kaikkiaan hyvin luotettava ihminen. Hän on pidetty ja tykätty politiikan tekijä, hyvin luotettava omalla persoonallaan. Hän tuo esille politiikan hyviä puolia, vaikka politiikassa tehdään vaikeita päätöksiä, Pohjois-Pohjanmaan piiritoimikunnan puheenjohtaja Mirja Vehkaperä kuvailee.

- Rauhallinen asiajohtaja. Joutui hyvin vaikeassa tilanteessa puheenjohtajaksi, ottamaan ison vastuun puolueen ja maan asioista. Hän on mielestäni suoriutunut jopa yllättävän hyvin tehtävistään, Itä-Savon piiritoimikunnan jäsen Hannu Auvinen sanoo puolestaan.

Aivan yhtä suurella hartaudella puolueväki ei suhtaudu keskustan onnistumiseen hallituksessa. Yleisarvosana jää kuitenkin tyydyttävän yläpuolelle, kun vastaavassa MTV:n uutisten kyselyssä esimerkiksi demaripiirit haukkuivat oman puolueen hallitustyöskentelyn erittäin huonoksi.

Keskustaväellä maatalouspolitiikan moittiminen alkaa olla arkipäivää, mutta kyselyssä puolueväkikin moittii esimerkiksi työllisyyden ja kuntatalouden huonoa hoitoa.

- Työttömyyden hoitamisen kannalta Vanhasen hallituksella oli huono tuuri, kun sattui talouden taantumavaihe, jolloin ei pystytty niin tehokkaasti toteuttamaan toimia kuin haluttiin, Pohjois-Pohjanmaan piiritoimikunnan varapuheenjohtaja Jouni Pitkänen sanoo.

Valtaosa kenttäväestä haluaa keskustan asettavan oman presidenttiehdokkaan. Keskimäärin viidesosa vastanneista tosin olisi valmis myös yhteisen porvariehdokkaan taakse, kunhan ehdokas vain on Vanhanen. Osassa keskustalaisia maakuntalehtiä ehdokkaan paikalle on tarjottu myös Anneli Jäätteenmäkeä. Kenttäväki ei Jäätteenmäen perään kuitenkaan haikaile.

Kun keskustan kenttä vielä hurraa Vanhaselle, järjestellään puoluejohdossa jo presidentinvaalien toista kierrosta. Tänään keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kutsuu porvaripuolueita yhteisen pöydän ääreen sopimaan menettelytavoista, joilla yhteinen porvariehdokas saataisiin läpi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.