MTV lähellä Gazan rajaa: Suorassa lähetyksessä paukkui jatkuvasti – "Maavoimat ovat Gazassa valloittamassa alueita kortteli korttelilta"

Tilanne Gazassa kiristyy – MTV:n toimittaja raportoi läheltä Gazan rajaa 5:05
Niko Nurminen raportoi Israelista: Taustalla paukkuu jatkuvasti

MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen seuraa Israelin ja Hamasin välistä sotaa paikan päällä. 

Taustalla paukkui jatkuvasti, kun Niko Nurminen raportoi suorassa MTV Uutiset Liven lähetyksessä Sderotin kylästä Israelista. 

Sderot sijaitsee noin kilometrin päässä Gazan rajasta. 

– Tämä on yksi niistä paikoista, jotka Hamas otti haltuunsa 7. päivä lokakuuta. Gazasta kuuluu jatkuvasti intensiivistä tykistötulta, kaikenlaisia ammuksia on ilmassa, jokunen rakettikin sieltä on lähtenyt, Nurminen kuvailee tilannetta. 

Israelin maaoperaatio kantautuu tarkkailijoiden korviin konetuliaseiden muodossa. Myös sen aikeista liikkuu tietoja. 

– Konekivääritaistelut ovat käynnissä. Näyttää siltä, että Israelin maavoimat ovat Gazassa valloittamassa, kuulemani mukaan, kortteli korttelilta alueita Beit Hanounin kylästä, joka on ensimmäinen alue rajan jälkeen. 

Nurminen muistuttaa kaupunkisodan karuudesta. Koko matka Beit Hanounista Gazan kaupunkiin on rakennettua aluetta. 

– Siitä alkaa erittäin kansoitettu alue ja siellä on vielä paljon siviilejäkin taistelujen alla. 

Suorassa lähetyksessä taustalla näkyi myös savupatsaita. Nurmisen mukaan Israel sytyttää pusikkoja tuleen, jotta Hamasin taistelijat eivät voi piileskellä niiden seassa. 

MTV Uutisten toimittaja päivystää lähellä Gazan rajaa – "Tauotonta tulitusta" 2:10
Seitsemän uutisissa Nurminen kertoi tulituksen olevan tauotonta Gazan rajan lähellä.

"Näyttää täydeltä mylläkältä"

Tarkkaa tilannetta Gazasta on vaikea tietää, sillä sinne ei ole medialla mitään asiaa, ja jo siellä olevien medioiden raportoiminen on hankalaa, sillä verkkoyhteydet on laajalti katkaistu. 

Se on kuitenkin selvää, että Israel on kiihdyttänyt sotatoimiaan viime päivien aikana. Nurminen saapui Israeliin torstaina aamuyöllä. 

– Maahyökkäys on ollut asteittain käynnissä pari vuorokautta. Intensiteetti nousi viime yönä aivan uudelle tasolle. Voi sanoa, että nyt ei ole käynnissä mikään asteittainen eteneminen, vaan kyllä tämä näyttää täydeltä mylläkältä. 

Lue myös:

    Uusimmat