Mainos

MTK kanteli Naturasta komissiolle

MTK sanoo vievänsä Natura-kiistan tarvittaessa EY-tuomioistuimen tutkittavaksi.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto on jättänyt EU:n komissiolle kantelukirjelmän Natura-alueiden valinnasta Suomessa. MTK vaatii EU:ta keskeyttämään Suomen Natura-alueiden päätöksen valmistelu. Samalla MTK vaatii Suomelta uutta esitystä.

MTK korostaa kantelussaan, että uuden esityksen tulee täyttää EU:n luonto- ja lintudirektiivin valintaperusteet. Järjestö ilmoittaa olevansa valmis avustamaan hallitusta uuden Natura 2000 -ehdotuksen valmistelussa. MTK haluaa myös, että komissio velvoittaa Suomea sisällyttämään Natura-alueiden valintaperusteet kansalliseen luonnonsuojelulainsäädäntöön.

Järjestö vaatii niin ikään, että kantelijoiden on saatava käyttöönsä sähköisessä muodossa oleva komissiolle toimitettu Natura-alueiden tietokanta. MTK on vastustanut kaiken aikaan Suomen Natura-alueiden valintaa.

Järjestö on jo aikaisemmin tehnyt Naturan purkuvaatimuksen korkeimmalle hallinto-oikeudelle. KHO:n kielteinen päätös asiaan tuli viime kuussa. MTK kokee olevansa asiassaan oikeassa ja sanoo vievänsä asian vaikka EY-tuomioistuimen tutkittavaksi, jos tarve niin vaatii.

Komissiolta pyydetään vastausta kahden kuukauden kuluessa kantelukirjelmän vastaanottamisesta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.