Mainos

MT: Venäjän puusta suuri osa laitonta

Laittomat hakkuut rehottavat edelleen Venäjällä, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus. Metsäntutkimuslaitoksen mukaan arviolta 10-35 prosenttia Venäjän hakkuista on laittomia, mutta joillain alueilla jopa puolet puusta on hakattu laittomasti.

Esimerkiksi vuonna 2009 tarkastetuilla hakkuualueilla laittomia hakkuita todettiin 1 600 leimikolla miljoonan kuutiometrin edestä.

Laittomiksi hakkuut tekee esimerkiksi se, ettei metsäsuunnitelmaa ole laadittu lain vaatimalla tavalla. Räikeimmissä tapauksissa asialla ovat olleet puuvarkaat.

Venäjän uudessa metsälaissa ei ole määritelty laittomien hakkuiden ja laittoman puukaupan käsitteitä. Tämä on osaltaan heikentänyt hakkuiden valvontaa.

Suurimmilla yrityksillä on käytössään seurantajärjestelmiä, joiden avulla voidaan selvittää puun alkuperä ja välttää laittoman puun käyttö. Laittomat hakkuut rehottavat kuitenkin erityisesti Venäjän Kaukoidässä. Kyseisellä alueella toimii useita pienyrityksiä, jotka vievät puuta Kiinaan.

Suomeen laitonta puuta on vaikea tuoda, sillä suomalaiset metsäyhtiöt kartoittavat puun alkuperän seurantajärjestelmillä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.