Mainos

MT: Kurkkudirektiiville seuraaja – nyt kielletään ravintoloiden oliiviöljyastiat

EU kieltää täytettävät oliiviöljyastiat ravintoloissa. Kriitikot vertaavat päätöstä EU:n surullisen kuuluisaan kurkkudirektiiviin, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

EU-komissio päätti viime viikolla uusista säännöistä, joiden mukaan ravintolat eivät saa enää tarjoilla oliiviöljyä uudelleen täytettävistä puolloista tai kannuista. Myös oliiviöljyn alkuperämaa ja ja laatu täytyy olla näkyvillä.

Komissio perustelee oliiviöljyastioiden kieltoa kuluttajainformaation lisäämisellä ja hygienian parantamisella. Säännöillä halutaan estää huonolaatuisen öljyn tarjoilu ja oliiviöljyn jatkaminen muilla öljyillä.

Määräykset ovat osa toimintaohjelmaa, jolla EU yrittää tuoda lisäarvoa oliiviöljyn tuotantoketjuun. Ala on viime aikoina kärsinyt ylituotannosta ja matalista tuottajahinnoista. On epäilty, että uusilla säännöillä halutaan lisätä öljyn kulutusta.

Uusia sääntöjä ovat ajaneet varsinkin oliiviöljyntuottajamaat Espanja, Italia, Kreikka ja Portugali. Suomi ja useimmat muut Pohjois-Euroopan maat äänestivät uudistusta vastaan EU:n maatalouden hallintokomiteassa.

Säännöt tulevat voimaan ensi vuoden alusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.