MT: Atria haluaa tuottajilta lihat takaisin sakon uhalla

Elintarvikeyhtiö Atria vaatii sakon uhalla naudanlihantuottajia myymään Saarioisilta ostetut eläimet takaisin Atrian lihanhankintayhtiölle, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Lehti on saanut haltuunsa Atrian lihanhankintayhtiön A-Tuottajien tuottajille lähettämän kirjeen.

Kirjeessä vedotaan kasvatussopimuspykälään, jossa tuottaja sitoutuu myymään eläimet takaisin samalla yhtiölle. Toisin sanoen tuottaja ei voi myydä yhtiön toimittamia tai rahoittamia eläimiä kolmannelle osapuolelle. Maaseudun Tulevaisuuden mukaan tästä ei ole pidetty aiemmin tiukasti kiinni. Sopimuksen rikkominen maksaa 170 euroa naudalta ja 68 euroa sialta.

– Se on vasikkavälityksessä ostettujen eläimien seurantaa. Seurataan tulevatko eläimet teuraaksi. Kirjeitä on lähetetty vain Saarioisten kanssa kasvatussopimuksen tehneille, kertoo lehdelle A-Tuottajien hankintajohtaja Sinikka Hassinen.

Lehden mukaan uhkailu pykälän rikkomisesta on ristiriidassa Atrian Kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV) antaman lausunnon kanssa. KKV:n päätöksessä Atrian ja Saarioisten kaupasta Atria ilmoittaa, että tuottajat ovat vapaita myymään eläimet kenelle tahansa.

Atria osti viime vuonna Saarioisten lihan hankinnan ja teurastuksen. 

Lue myös:

    Uusimmat