Motorola pyrkii Nokian kotikentälle

Suomen Motorola uskoo, että Microsoftin käyttöjärjestelmään perustuvat Motorolan älypuhelimet kiinnostavat myös suomalaisia.

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Motorola yrittää vahvistaa asemiaan suurimman kilpailijansa Nokian kotikentällä. Motorola Finland ja tamperelainen it-tukkuri GNT ovat solmineet Motorolan kännyköiden myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta, GNT kertoi tänään tiedotteessaan.

Suomen Motorola uskoo, että yhtiön tarjoamat Microsoftin käyttöjärjestelmään perustuvat älypuhelimet kiinnostavat myös suomalaisia. Puhelimet on Motorolan mukaan helppo liittää osaksi yritysten tietojärjestelmiä, sillä yritykset käyttävät it-järjestelmissään laajalti Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmää.

Viime aikoina markkinaosuuttaan menettäneen Nokian älypuhelimet perustuvat kilpailevaan Symbian-käyttöjärjestelmään. GNT kertoo olevansa Suomen ja Baltian suurin it-tukkuri. Jo ennestään yhtiön valikoimaan kuuluvat maailman kolmanneksi ja neljänneksi suurimpien kännykkävalmistajien Samsungin ja Siemensin puhelimet.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat