Mainos

Motorola esitteli uusia puhelinmalleja

Nokian jälkeen maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja, amerikkalainen Motorola esitteli tänään kahdeksan uutta puhelinmallia Shanghaissa, Kiinassa. Kaksi uusista puhelimista tulee myyntiin ainoastaan Aasiassa.

Markkinaosuutensa kasvattamiseksi Motorola tarjoaa nyt kuluttajille puhelimia, jotka on varustettu isoilla värinäytöillä, peleillä ja sisäänrakennetuilla kameroilla. Analyytikoiden mukaan väri- ja muotoilu-uutuudet eivät kuitenkaan riitä, jos yhtiö aikoo parantaa markkinaosuuttaan. Ulkoisten ominaisuuksien lisäksi yhtiön on kyettävä hinnoittelemaan tuotteensa oikein ja toimittamaan puhelimet markkinoille luvattuna ajankohtana, analyytikot huomauttavat.

Puhelinten muotoilu on ollut Motorolan kompastuskivi, minkä takia yhtiö menetti johtavan markkinaosuutensa Nokialle. Erään analyytikon mukaan uudet mallit ovat epätyypillisen näköisiä Motorolan puhelimia, mikä on ainoastaan myönteinen uutinen.

Aiemmin Motorola on ilmoittanut, että se tavoittelee maailmanlaajuisesti 25 prosentin markkinaosuutta pitkällä aikavälillä. Markkinatutkimuslaitos Gartner Dataquestin mukaan viime vuoden kolmannen neljänneksen lopulla yhtiöllä oli hallussaan 14,4 prosentin markkinaosuus, kun aiempien kahden vuosineljänneksen markkinaosuus oli 15,5 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.