Mainos

Mostarissa juhlitaan vanhan sillan uutta elämää

Mostarin sillan vihkimistilaisuudessa Suomea edustavat suurlähettiläs Alpo Rusi sekä ulkoministeriön Länsi-Balkanin yksikön päällikkö Juhani Väänänen ja erityisasiantuntija Elisabeth Rehn.

Mostarin uudelleen rakennetun maailmankuulun sillan käyttöönvihkimisseremoniat houkuttelivat tänään arvovieraita ja tuhansia turvamiehiä Bosnia-Hertsegovinaan. Juhlien oli määrä jatkua yöhön asti. Mostarin kaupungin ikivanha symboli tuhoutui sodassa lähes 11 vuotta sitten, ja sen kunnostustyöt ovat kestäneet odotettua kauemmin.

Muiden muassa Ranskan, Italian ja Alankomaiden ulkoministerit sekä Walesin prinssi Charles ottavat osaa pitkään odotettuihin vihkimisjuhlallisuuksiin. Suomea tilaisuudessa edustavat suurlähettiläs Alpo Rusi sekä ulkoministeriön Länsi-Balkanin yksikön päällikkö Juhani Väänänen ja erityisasiantuntija Elisabeth Rehn.

3000 poliisia ja rauhanturvaajaa valvoo turvallisuutta juhlallisuuksissa, joihin kuuluu konsertteja, paraati sekä ilotulitus.

Neretvajoen ylittävä Stari Most eli Vanha silta yhdistää Mostarin kroaatti- ja muslimikaupunginosat. Sitä on pidetty jopa Bosnian yhtenäisyyden symbolina. Unescon maailmanperintölistalle kuulunut kivinen kaarisilta valmistui alun perin vuonna 1566, mutta se tuhoutui kroaattien tykkitulessa Bosnian sodan aikana marraskuussa 1993.

Sillan korjaustyöt maksoivat yli 15 miljoonaa euroa, jotka saatiin Unescolta, Maailmanpankilta sekä avustajamailta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

(Kymmenen uutiset 23.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.