"Moskovassa oli paikallinen valtuusto koolla" – Tuomas Sammelvuo on kohdannut venäläiset toimintatavat ja voittamaan tottuneen kansan asettamat paineet

Tuomas Sammelvuo kertoo kokemuksistaan Venäjän maajoukkueen peräsimessä:"Kritiikki oli todella kovaa" 9:14
Tuomas Sammelvuo oli tiistaina Urheilusuoran vieraana.

Kovin moni suomalaisvalmentaja ei voi sanoa lähtevänsä joukkueensa kanssa olympialaisiin tavoittelemaan kultamitalia. Pietarin Zenitiä ja Venäjän lentopallomaajoukkuetta valmentava Tuomas Sammelvuo voi.

Sammelvuon ja Venäjän maajoukkueen vuoden päätähtäin oli asetettu Tokion olympialaisiin, jotka kuitenkin siirrettiin koronaviruspandemian vuoksi ensi vuoteen. Tavoite on selvä, kun kisat käynnistyvät.

– Lentopallomaailmassa Venäjä lähtee aina tavoittelemaan mitalia tai voittoa. On valtavan iso kunnia, että saan tehdä töitä ihan kärkipään pelaajien kanssa. Onhan se hienoa, Sammelvuo sanoi C Moren Urheilusuoran haastattelussa.

Sammelvuon taival kohti olympialaisia ei ole ollut täysin töyssytön. Kaikki alkoi hyvin, kun reilu vuosi sitten Venäjän päävalmentajaksi nimetty Sammelvuo johdatti viime kesänä joukkueensa Kansojen liigan voittoon ja olympiakarsinnoista kisoihin. Viime syyskuussa EM-kilpailuissa tullut puolivälierätappio Sloveniaa vastaan meinasi kuitenkin katkaista Sammelvuon pestin lähes alkuunsa.

Päävalmentajan asemaa puitiin huolella Moskovassa pieleen menneen turnauksen jälkeen.

– Moskovassa oli paikallinen valtuusto koolla. Kävin siellä kesän läpi ja poistuin palaverihuoneesta. Kun minut kutsuttiin takaisin, sanottiin, että yksimielisellä päätöksellä jatkan edelleen valmentajana. Se oli totta kai hieno tunne.

Sammelvuo kertoo, että kritiikki häntä kohtaan EM-pettymyksen jälkeen oli Venäjällä todella kovaa. Ulkomaalaisvalmentajalta odotetaan onnistumisia. Itse hän ei lehdistön kirjoittelua kuitenkaan seuraa.

– En tiedä mietittiinkö valmentajan vaihtoa. Itse en sellaista kuullut. Liiton kanssa on käyty asiat hyvin läpi ja mietitty tätä kesää, mitä ei nyt sitten tullut.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat