Mainos

Moskovan uudet talot huonokuntoisia

Moskovassa asukkaat ovat raivoissaan uusien asuintalojen surkeasta tasosta. Kova asuntopula houkuttelee rakentamaan nopeasti uutta, mutta työn jälki on usein huonoa. Uudet talot ovat huonosti rakennettuja ja täynnä vikoja. Lisäksi yli puolet Moskovan vanhoista asuintaloista kaipaa peruskorjausta.

Valituksiin kyllästynyt Moskovan pormestari Juri Luzhkov onkin vaatinut alaisiaan ryhtymään toimeen asuinolojen parantamiseksi.

Lisäksi venäläiseen tapaan asukkaille myydään pelkät seinät. Kaiken muun, katosta lattiaan, tekee ostaja omalla kustannuksellaan.

- Lattiat, seinät, kaakelit, vessa - kaiken laitoimme itse. Lisäksi katto oli vino, korjasimme sen. Periaatteessa olemme tyytyväisiä, mutta talo on vasta kaksi vuotta vanha ja jo nyt seinissä on halkeamia. Meillä tuulee keittiöön suoraan ulkoa. Ja tätä on kaikissa näissä taloissa, kertoo Nastja.

- Katto vuotaa, vesi tulee sisään. Olemme tietysti iloisia kuten kaikki uuden asunnon uudesta talosta ostaneet, mutta laadun kanssa on niin ja näin, sanoo Ashot.

Tasoon nähden asunnot ovat varsin kalliita. Neliöhinta taloissa on reilu 700 euroa - mutta jotta asunnossa voi oikeasti asua, tarvitaan vielä tuhansia euroja lisää.

Ironista on se, että uudet talot valmistuvat vielä huonokuntoisempien tilalle, joita Moskova on täynnä. Yli puolet vanhoista asuintaloista pitäisi peruskorjata, ja joka kuudes on purkukunnossa.

Kaupunki myöntää ongelman ja on luvannut aloittaa parannukset.

- Aiomme ja haluamme tehdä nykyaikaisia, laadukkaita asuntoja, jotka vastaavat tämän vuosituhannen vaatimuksia, sanoo apulaispormestari Vladimir Resin.

Moskovalaiset suhtautuvat lupauksiin kuitenkin epäillen niin kauan, kuin talot rakentaa samat firmat kuin nytkin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.02.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.