Mainos

Moskovan televisiotornissa tulipalo - 10 kateissa

Ainakin kymmenen ihmistä on kateissa tv-tornin tulipalossa Moskovassa. Uutistoimisto AFP kertoo, että kymmeneen ihmiseen ei ole saatu yhteyttä palon alkamisen jälkeen. Aiemmin kerrottiin, että myös hississä on neljä ihmistä loukussa. Heistä kolme on palomiehiä. Palon sammutustyöt jatkuvat ja ainakaan Moskovassa ei vähään aikaan saada televisiolähetyksiä näkyviin.

tv-tornin palo Moskovassa, 27.8.2000

Palomiehet taistelevat edelleen Ostankino-televisiokeskuksen tornissa riehuvan tulipalon sammuttamiseksi Moskovassa. Viranomaisten mukaan vaarana on, että 540 metrin korkeuteen kohoavan tornin huippu saattaisi romahtaa. Neljä ihmistä oli palomiesten edustajan mukaan illalla loukussa tornin hississä. Kolme palomiestä ja hissiä kuljettanut nainen olivat matkalla ylöspäin, kun virta katkesi ja hissi juuttui paikoilleen noin 270 metrin korkeudessa. Hissiin loukkuun jääneet olivat olleet viemässä tarvikkeita paloa vastaan taisteleville palomiehille.

tv-tornin palo Moskovassa, 27.8.2000 lähikuva

Poliisit pakottivat paloa seuraamaan kerääntyneet tuhannet ihmiset pysyttelemään vähintään 700 metrin päässä tornista siltä varalta, että sen huippu romahtaisi. -Me emme ole koskaan nähneet mitään vastaavaa, kuvasi palomiehistön edustaja Mihail Serikov tulipaloa. Aiemmin sunnuntaina kerrottiin, että tornin kolme hissiä olivat syöksyneet alaspäin ja että hisseissä oli ihmisiä. Pelastustoimia johtava Leonid Kortshik kuitenkin sanoi, että kukaan ei ollut menehtynyt onnettomuudessa. Hänen mukaansa kahdessa pudonneista hisseistä oli yhteensä 11 palomiestä, mutta automatiikka pysäytti ne 210 ja 290 metrin korkeuden välissä.

Televisiolähetykset poikki Moskovassa

tv-tornin palo Moskovassa, 27.8.2000

Tornin palo katkaisi kuuden venäläisen televisiokanavan ja ainakin yhden radiokanavan lähetyksen, eikä vielä tiedetä, koska lähetyksiä saadaan jatkettua Moskovan alueella. Se vienee ainakin viikon. Muualla maassa lähetykset saatiin jatkumaan muutaman tunnin katkon jälkeen. Poliisin ja palokunnan mukaan palo sai alkunsa oikosulusta muuntajassa yli 400 metrin korkeudella. Aina 540 metriin asti kohoava televisiotorni on Euroopan korkein rakennus. Sammutustöihin saapui sunnuntaina lähes sata paloautoa. Paikalla oli myös helikoptereita. Paloa on vaikeata sammuttaa, koska se syttyi niin korkealla, ja sunnuntai-iltana se oli yhä leviämässä. Vuonna 1967 rakennetun televisiotornin henkilökunta ja yli 300 metrin korkeudella sijaitsevan pyörivän ravintolan asiakkaat evakuoitiin nopeasti palon sytyttyä portaiden kautta, eikä kukaan heistä loukkaantunut.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.