Mainos

Moskovan metron pommi-iskujen historia

Moskovan metroon on tehty jo yhdeksän terroristi-iskua vuosien aikana. Pommi-iskuissa on yhteensä kuollut yli sata ihmistä.

Tänään Moskovan metrossa on räjähtänyt kahdesti. Ensimmäinen räjähdys sattui Lubjankan metroasemalla asemalla seisoneessa junassa. Se vaati ainakin 22 ihmisen hengen.

Toinen räjähdys sattui Park Kulturyn metroasemalla 40 minuuttia ensimmäisen räjähdyksen jälkeen. Jälkimmäisessä iskussa on kuollut ainakin 12 ihmistä.

Moskovan metroon tehtiin ensimmäinen pommi-isku 8. tammikuuta 1977. Pommi räjähti Izmailovskaja ja Pervomajskajan asemien välissä. Iskussa kuoli seitsemän ihmistä ja 37 haavoittui. Terroristiteon takana kerrotaan olleen armenialainen vastarintaliike.

Kesäkuu 11. 1996 - Metroiskussa kuoli 4 ihmistä ja 12 haavoittui. Pommi räjäytettiin asemien Nagatinskaja ja Tula välillä.

Tammikuu 1. 1998 - Kolme ihmistä haavoittui Tretjakovskajan metroasemalla räjähtäneessä pommissa.

Elokuu 8. 2000 - Tverskajan metroaseman Pushkinin torin yhdyskäytävässä räjähti pommi joka tappoi 13 ihmistä ja 118 ihmistä haavoittui, joista kuusi oli lapsia.

Helmikuu 5. 2001 - Belarusin metroaseman laiturin alle kätketty pommi haavoitti 20 ihmistä, joista kaksi oli lapsia.

Helmikuu 6. 2004 - Itsemurhapommittaja iski aamumetrossa Avtozavodskajan ja Paveletskajan asemien välillä. Iskussa kuoli 41 ihmistä ja 148 haavoittui.

Elokuu 31, 2004 - Itsemurhapommittaja iski Rigan aseman sisäänkäynnillä. Iskussa kuoli 9 sivullista ja 37 loukkaantui.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.