Morsiamen äiti ehti kuolla ennen tyttärensä häitä – jätti jälkeensä koskettavan viestin yllättävään paikkaan: "Minulla ei ollut aavistustakaan äitini suunnitelmasta"

1:43
Häät ovat taas suosiossa: Suomessa jopa 25 000 hääparia sanoo tahdon vuosittain. MTV Uutiset vieraili häämessuilla Wanhassa Satamassa tammikuussa 2019.

Morsiamen kuolemansairas äiti halusi antaa tyttärelleen häälahjan. Vaikka äiti ehti kuolla ennen tyttärensä häitä, hän tulee olemaan läsnä häissä hyvin erityisella tavalla.

Hääpäivä on monen pariskunnan yksi elämän ikimuistoisimmista ja tärkeimmistä päivistä. Erityisen häistä tekee etenkin se, että tuo rakkaudenjuhla jaetaan lähimpien ihmisten kanssa. 

On kuitenkin niitä hääpareja, jotka eivät saa jakaa hääpäiväänsä rakkaimpiensa kanssa. BBC kertoo koskettavan tarinan Emmasta, jonka on käveltävä alttarille ilman äitiään – vai joutuuko sittenkään?

Äidillä todettiin parantumaton syöpä

Englannissa asustava Emma, 38, meni kihloihin miehensä kanssa vuonna 2016. Hän ja Richard vannovat häävalansa tänä kesänä.

Kuukausi kihlauksen jälkeen Emman äidillä todettiin parantumaton keuhkosyöpä. Äidille annettiin elinaikaa vain kaksi vuotta, jos sitäkään. Siitäkin huolimatta Emma toivoi, että hänen äitinsä näkisi, kun hän astelee häämekossaan alttarille. Niin ei koskaan tapahtunut, sillä morsiamen äiti menehtyi vuotta myöhemmin, vuonna 2017.

– On ollut todella vaikeaa suunnitella häitä ilman äitiä. Olen itkenyt niin paljon, Emma kuvailee raskaita hääjärjestelyitään.

"En pystynyt hengittää tai puhua"

Emma sai tilaamansa hääkengät viime viikolla. Hetkeä myöhemmin hän huomasi, että hänen äitinsä oli maksanut ne ennen kuolemaansa, eikä ollut kertonut hänelle mitään. Vielä suurempi yllätys oli se, että morsiamen äiti oli teettänyt kenkiin tyttärelleen viestin.

Morsian ei aluksi edes ymmärtänyt viestien olleen äidiltään – se tuntui niin epätodelliselta ja uskomattomalta ajatukselta.

– Minulla ei ollut aavistustakaan äitini suunnitelmasta, mutta sulhaseni tiesi siitä kyllä. Menin aivan shokkiin, Emma kertaa.

Molemmissa, hempeän vaaleanpunaisissa kengissä oli kirjoitettu kultaisin kaunokirjaimin lyhyet, mutta niin koskettavat tektit.

"Halusin, että saat myös minulta lahjan hääpäivääsi varten. Nämä hääkengät ovat lahja minulta sinulle", luki toisessa korkokengässä.

"Toivon, että hääpäiväsi on taianomainen. Paljon, paljon rakkautta ja isoja haleja. Suudelmin, äiti", kuului kaunis viesti toisessa kengässä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun Emma todella ymmärsi kenkien ja niiden pohjassa olleiden viestien olevan hänen äidiltään, hän meni entistäkin enemmän shokkiin.

– Aloin itkeä ja olin aivan palasina. En pystynyt hengittämään tai puhumaan, morsian kuvaa herkkää hetkeä.

Emma jakoi herkistävän tarinansa Facebookissa, ja hän sai valtavasti kannustavia ja tukevia viestejä.

– On niin huojentavaa kuulla, etten ole yksin tässä tilanteessa. On paljon muitakin, jotka ovat joutuneet suunnittelemaan häitänsä ilman äitiään, Emma kertoo.

Kenkäsuunnittelijakin herkistyi: "Tuo kenkäpari on varmasti kaikkein tunteellisin pari, jonka tulen koskaan tekemään"

Morsiamen äidin suunnitelmassa oli mukana Amanda Weise, joka omistaa Lace and Love -verkkokaupan. Kenkätaikuri tekee kustomoituja kenkiä, ja juuri siksi hän oli oikea henkilö toteuttamaan kuolemansairaan äidin viimeisen toiveen.

Emman äiti lähestyi kenkäsuunnittelijaa sähköpostilla, jossa kertoi sairastavansa syöpää, eikä ehtisi nähdä tytärtään alttarilla tämän hääpäivänä. Hän halusi maksaa kengät siitäkin huolimatta, että tytär oli ehtinyt maksaa niistä jo puolet. Kenkäsuunnittelija palautti tyttären rahat samalla, kun lähetti kultaisin koristein somistetut kengät morsiamelle.

– Tuo kenkäpari on varmasti kaikkein tunteellisin pari, jonka tulen koskaan tekemään, Amanda sanoo.

Vaikkei Emman äiti olekaan fyysisesti läsnä tai näe tyttärensä kävelevän kauniissa mekossaan ja kengissään alttarille, hän on osa häitä aivan erityisellä tavalla. 

Lähde: BBC

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja