Moottoripyöräilijän taidepläjäys ei naurattanut poliisia: "Täydet pisteet yrityksestä, mutta hylätty oikeinkirjoituksesta"

Moottoripyöräpoliisi kuvasi uskomattoman takaa-ajon 23:51
Poliisimoottoripyörän kamera tallensi uskomattoman takaa-ajon Helsingissä ja Espoossa kesällä 2016.

Kanadalaispoliisin haaviin jäi motoristi, jonka moottoripyörän rekisterikilpi jätti toivomisen varaa.

Jokin moottoripyörässä kiinnitti kanadalaispoliisin huomion – eikä suotta! Viranomainen Ontariossa pysäytti motoristin, jonka rekisterikilpi oli pelkkä käsin maalattu kyltti, kertoo UPI.

Konstaapeli Steve Koopmanin mukaan poliisipartio nappasi motoristin havaittuaan tämän "epäviralliselta" näyttävän rekisterikilven.

Kävi ilmi, että kilpi oli kirjoitettu käsin.  Alareunaan oli valittu slogan "live free or die", suom. "elä vapaana tai kuole".

Valitettavasti sana "vapaa" oli myös kirjoitettu väärin.

– Asianmukainen syyte annettiin, lisäksi kuljettaja sai täydet pisteet yrityksestä, mutta hylätyn oikeinkirjoituksesta, Koopman kuvaili.

Tapaus ei ole edes ensimmäinen laatuaan: Koopman on aiemminkin julkaissut somekuvia käsin piirretyistä rekisterikilvistä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tämä pitäisi kehystää"

Netissä taiteellinen näkemys kilvistä on herättänyt huvitusta.

– Tämä pitäisi kehystää ja ripustaa seinälle, Bartholomew Jackson kehuu Twitterissä

– Miten saitte hänet kiinni? Itse en olisi erottanut tätä aidosta, Crystal Cook pohtii Facebookissa

– Mietin, mitä liikkuu sen ihmisen päässä, joka päättää "tämä on fantastinen idea", nousee sängystä, menee vapaaehtoisesti tekemään tämän ja sitten ajaa sen kanssa, Nathaniel Kanade Fukuda pohtii.

Väliaikaiset kilvet sallittuja Suomessa

Suomessa on sallittua käyttää väliaikaisesti itse tehtyä rekisterikilpeä, mutta silloin on pystyttävä esittämään uusien kilpien tilaamisesta todistus, jossa on myös merkintä väliaikaisista kilvistä.

Väliaikainen kilpi saattaa tulla tarpeeseen esimerkiksi silloin, jos ajoneuvon omat kilvet ovat menneet rikki tai kadonneet. Väliaikaisilla kilvillä saa ajaa enintään kuukauden ajan.

Traficomista kerrottiin MTV Uutisille viime syksynä, että rekisterikilpi tulee uusia siinä vaiheessa, kun sitä ei voi enää lukea vaikeudetta liikenteessä tai jos kilpeä ei saa kiinnitettyä sille varatulle paikalle.

Katso myös: Poliisi jätti autonsa vartioimatta – karvainen raggari hyökkäsi heti sisään riehumaan: 

Poliisi jätti autonsa vartioimatta – karvainen raggari hyökkäsi heti 1:39

Lue myös:

    Uusimmat