Mainos

Moottorikelkkaonnettomuudet tyypillisiä jäällä

Suomessa kuolee vuosittain parikymmentä moottorikelkkailijaa. Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu jäällä ajettaessa.

Liikenneturvan mukaan talviaikaan Suomessa liikkuu noin 100 000 moottorikelkkaa, joiden kuljettajista jopa 20 saa surmansa. Tyypillinen moottorikelkkaonnettomuuden uhri on kovaa ajava kokenut kuljettaja. Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu jäällä ajettaessa.

- Lumipyry aiheuttaa palteita jäälle, ja kun niihin ajetaan 80 km tuntivauhdilla, niin se aiheuttaa hyvin yllättäviä tilanteita, kertoo vanhempi konstaapeli Janne Similä Oulun poliisista.

Tyypillinen moottorikelkkaonnettomuuden uhri on kovaa ajava kokenut kuljettaja. Vuosittain loukkaantumisia sattuu satoja. Useassa tapauksessa alkoholilla on osuutta onnettomuuteen, vaikka promilleraja kelkkailijalle on sama kuin tieliikenteessä, eli 0,5.

Kelkkailessa kypärä on aina pakollinen. - Ensivuoden alusta tulee sääntö, jonka mukaan alle viisitoistavuotias matkustajakin joutuu käyttämään suojakypärää ja kuljettaja vastaa siitä, että matkustaja käyttää kypärää, sanoo Similä.

Joulunalla kaksi kelkkailijaa kuoli ja ainakin yksi loukkaantui vakavasti. Similän mukaan moottorikelkkailu on turvallista, kunhan pukee päälle lämpimät vaatteet, ottaa mukaan vaihtovaatteet, kompassin, kartan, gps, matkapuhelimen, hinausköyden ja tulentekovälineet.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.