Mainos

Moottorikelkkailijan kauhunhetket rinteessä – ystävä hautautui lumivyöryyn: "Ensimmäisenä mietin, aiheutinko minä sen, ja kenet tapoin?"

1:23

Moottorikelkkailija kelkkoineen hautautui yllättävän lumivyöryn alle. Ystävä kertoo oppineensa onnettomuudesta arvokkaan läksyn.

Päivä oli kaunis ja puuterilumi parhaimmillaan. Käsillä oli täydellinen päivä moottorikelkkailijoille. Siksi amerikkalainen Karl Love suuntasi seitsemän ystävänsä kanssa Utahin Uinta-vuorille kelkkailemaan. Päivä sai yllättävän käänteen, kun luonto päätti näyttää mahtinsa.

Yksi ystävistä, Rob, kiisi vuorenrinnettä pitkin taaempana, kun Karl Love vilkaisi olkansa yli. Hän huomasi Robin ja kaiken rinteellä olleen lumen kadonneen.

– Ensimmäisenä mietin, aiheutinko minä sen? Ja kenet tapoin? Love kuvailee kauhun hetkiään.

Luuli kaikkien ystäviensä hautautuneen

Karl Love kääntyi ympäri ja suuntasi lumikasojen päälle. Hän näki Robin käden törröttävän lumesta ja alkoi kaivaa. Pian Robin pää ilmaantui lumen alta, ja hän kehotti pelastajia etsimään välissä muita. Kun hän pystyi jo hengittämään, suurin vaara oli hänen osaltaan ohi.

Love ei nähnyt neljää muuta ystäväänsä ja säikähti, että he olivat myös lumen alla. Hän onnistuikin pian tavoittamaan neljä muuta radiopuhelimella ja varmistamaan, että he olivat turvassa. 

– Kun näkee jotain sellaista, miljoonat ajatukset kulkevat mielesi läpi ja ajattelet vain pahinta. Se oli hullua, Karl Love miettii jälkikäteen.

Lopulta joukko onnistui kaivamaan Robin kokonaan ulos lumesta, eikä kukaan loukkantunut lumivyöryssä. Karl Love kertoo kuitenkin oppineensä arvokkaan läksyn.

– Se muutti koko perspektiivini siitä, mikä on turvallista ja mikä ei. Ajamallani rinteellä oli jo kolmet ajojäljet, joten kuvittelin sen olevan turvallinen. Selkeästikään se ei ollut. Love huomauttaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja