Lumivyöry yllätti laskettelijat hengenvaarallisesti – Kyle hautautui lumeen: "En voinut muuta kuin valmistautua pahimpaan"

Lumivyöry yllätti laskettelevat serkukset: ”serkkuni pelasti elämäni” – hurja tilanne tallentui videolle 1:39
Videolla kuvia ja videota tilanteesta, sekä Kylen haastattelu.

Laskettelija kohtasi kuoleman silmästä silmään jäätyään lumivyöryn elävältä hautaamaksi Kaliforniassa.

Kyle Johnston selviytyi elossa lumivyöryn alta, mutta sai hengenvaarallisesta kokemuksesta useita vammoja.  Ilman serkkuaan Kyle ei nyt istuisi videolla kertomassa kokemuksistaan vuorilla lähellä Tahoejärveä Kalifornian puolella.

"Vuorilla oli omat suunnitelmansa"

Kyle oli serkkunsa Josh Aiekin kanssa laskettelemassa päivän yhdeksi viimeisistä suunnitelluista laskuista, kun lumi heidän ympärillään oli alkanut liikkua vaarallisesti. Kaksikko oli laskenut puuterilumella vapaalaskua.   

– Vuorilla oli omat suunnitelmansa ja koko rinne alkoi liikkua allamme, Kyle muistelee hetkeä ennen lumivyöryä.

– Valitettavasti vyöry alkoi ympäriltäni ja takaani, Kyle toteaa.

Kyle kertoo, että hänellä oli vain sekunnin sadasosan verran aikaa päättää, mihin hänen kannattaisi laskea. Hänen onnistui pysytellä lumimassan edellä, mutta nuorukainen laski suoraan jyrkänteelle, josta oli yli 30 metrin pudotus.

– Pohjalla oli soraa ja kiviä. En voinut muuta kuin valmistautua pahimpaan. Olin niin peloissani, Kyle muistelee.

Lukuisia vammoja

Hän menetti tajuntansa pudottuaan jyrkänteen pohjalle. Vyöryävät lumimassat vetivät häntä noin 180 metriä eteenpäin rinteellä. Kuin onnenkaupalla, hänen serkkunsa onnistui löytämään Kylen lumesta.

– Vain käsivarteni oli näkynyt lumesta, Kyle muistelee.

Kyle oli vapautettu hangesta ja hänet oli lennätetty ambulanssihelikopterilla Renoon sairalaan.

– Minulla oli verenvuotoa aivoissani, selkärankani oli murtunut viidestä kohtaa, kylkiluitani murtui ja toisessa keuhkossani oli ilmarinta, Kyle luettelee saamiaan vammoja.

Hän vietti 11 päivää sairaalassa, mutta on onnellinen selvittyään siitä, mistä niin monet off piste -laskijat eivät. Hän sanoo olevansa erittäin onnekas saadessaan kävellä, puhua ja hengittää. Kiitokset hän osoittaa serkulleen.

– Serkkuni pelasti henkeni, hän sanoo.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat