Mainos

Moody's: Kreikan ero eurosta voisi laskea Suomen luottoluokitusta

Luottoluokittaja Moody's varoittaa, että Kreikan mahdollinen ero euroalueesta saa sen tarkastelemaan kaikkien euromaiden luokituksia. Moody'sin mukaan Kreikan ero olisi uhka koko euron olemassalololle.

Kreikan lähtö vaikuttaisi etenkin Kyproksen, Portugalin, Irlannin, Italian ja Espanjan luottoluokituksiin, mutta myös parhaat maat käytäisiin läpi. Näihin kolmen A:n maihin kuuluvat Suomen ohella Saksa, Ranska, Hollanti, Itävalta ja Luxemburg.

Nordean pääekonomisti Roger Wessman ei usko, että luottoluokituksen laskulla olisi suoraa negatiivista vaikutusta Suomeen, jos muidenkin euromaiden luokitukset laskisivat.

– Vaikutukset olisivat suhteellisia. Jonnekin sijoittajien täytyisi edelleen sijoittaa, ja Suomi kuuluu turvallisimpiin kohteisiin. Kreikan eroamisen yhteydessä rahan pakeneminen kohti turvasatamia kiihtyisi ja Suomen mahdollisuudet saada rahoitusta markkinoilta jopa paranisivat, Wessman arvioi.

Wessman vertaa Euroopan tilannetta Yhdysvaltoihin. Maan luottoluokitus laski viime syksynä, ja Yhdysvaltain valtiolainojen korot tulivat sen jälkeen alas. Dollarisijoittajat kokivat, että Yhdysvaltain valtionlainat olivat edelleen turvallisin sijoituskohde.

Jos Kreikan tuleva hallitus pääsee sopimukseen velkojien kanssa, euroalueen luokitukset pysyvät valtaosin nykytasollaan, Moody's arvioi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.