Mainos

"Monserratin hirviö" murhasi kodittomia naisia – hautasi ruumiit jätteiden joukkoon

Kodittomia naisia surmanneen sarjamurhaajan tapaus järkyttää Kolumbiassa. 

Monserraten hirviönä tunnetun Fredy Armando Valencia Vargasin epäillään tappaneen kahdeksan ihmistä, kaikki köyhiä naisia. 

Ensimmäinen murhista on tehty neljä vuotta sitten. Valencia itse on myöntänyt seitsemän naisen murhan. 

Poliisin mukaan 33-vuotias Valencia murhasi uhrinsa ja hautasi heidät samalla tontilla sijaitsevien jätteiden ja irtotavaran sekaan maan pääkaupungin Bogotán lähistöllä. Liikanimensä murhaaja on Bogotán maamerkkinä tunnetusta vuoresta, jonka alueella hänen asuttamansa hökkeli sijaitsi. 

– Epäilty surmasi naiset, laittoi heidät jätesäkkeihin ja hautasi lopuksi jätteiden ja muun romun sekaan, Poliisi kertoo.

Jätehauta löydettiin sattumalta koiran alettua kaivella kasaa, jolloin hauta paljastu läsnäolijoiden haitettua mätänevät ruumiit. 

Poliisin tutkimusten mukaan surmatut naiset ansaitsivat elantonsa etsimällä kierrätettävää roskien ja jätteiden joukosta. Monen heistä kerrotaan olleen kodittomia ja päihteiden väärinkäyttäjiä.

"Kohtelin heitä kuin prinsessoja"

Monserraten hirviöllä ei ole tunnollaan aiempia väkivaltarikoksia. Poliisin mukaan mies on pidätetty muutaman kerran päihteiden käytön vuoksi. Murhaajan isän mukaan pojan taipumus väkivaltaan oli kuitenkin nähtävissä jo nuorena. 

Valencia on puolustautunut kertomalla pitäneensä naisiaan hyvänään aina siihen saakka, kunnes he halusivat jättää miehen.

– Minä kohtelen naisiani kuin prinsessoja, annan heille bazucoa (huonolaatuista kokaiinia) tai marihuanaa ja viinaa, ja joskus myös lahjoja. Mutta kun he eivät enää halua olla kanssani raivostun ja kuristan heidät, Valencia on kertonut poliisille.

Poliisin mukaan Valencia on entinen yliopisto-opiskelija, joka vieraantui perheestään huumeiden käytön seurauksena. 

"Kolumbiassa ainakin kaksi sarjamurhaajaa"

Sarjamurhaajiin erikoistunut kolumbialaistutkija Esteban Cruz uskoo, että Fred Valencian tapaus ei ole ainutlaatuinen maassa. Hänen mukaansa on hyvin mahdollista, että Kolumbiassa on toimii ainakin kaksi aktiivista sarjamurhaajaa. 

Cruzin tutkimusten mukaan sarjamurhaajat ovat Kolumbiassa pikemminkin sääntö kuin poikkeus. He eivät kuitenkaan usein paljastu, koska väkivaltaisuudet maassa ovat niin yleisiä. 

Tutkija esittelee sarjamurhaajia koskevassa kirjassaan kahdeksan sarjamurhaajaa, joiden hän uskoo aiheuttaneen yli 500 kuolemaa. 

Myös Fred Valencian tapauksessa ruumiiden määrän pelätään vielä nouseva. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.