Mainos

Mönkäre huolissaan tietotulvasta

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre on huolestunut informaatiotuotannossa työskentelevän miljoonan suomalaisen työssä jaksamisesta stressin, työuupumuksen ja ergonomiaongelmien vuoksi.

Mönkäre viittaa Työterveyslaitoksen tutkimukseen, jonka mukaan 70 prosenttia tietotekniikan ammattilaisista tuntee, että saa nykyään työssä enemmän tietoa kuin kykenee omaksumaan. Selviä stressioireita kokee tietotulvan vuoksi 40 prosenttia. Väsymys ja kyynisyys ovat kohtalaisen yleisiä oireita.

-Kokemuksesta tiedän, että pitkään jatkuva ja runsas työpäivän pidentäminen kuormittaa salakavalasti. Kiinnostavasta työstä huolimatta uupumus voi kumuloitua liikaa. Erityisesti parhaat työntekijät ja ongelmien ratkaisijat venyvät ja heitä haastetaan, Mönkäre sanoo.

Mönkäre toteaa lisäksi, ettei hän näe tällä hetkellä tarvetta perustaa Suomeen erityistä e-ministerin virkaa. Mönkäre pitää tietotekniikkaa ja sähköisen liiketoiminnan kehittelyä tärkeänä välineenä tehostaa yhteiskunnan eri sektoreiden toimintaa. Tämän on kuitenkin järkevintä tapahtua osana usean eri ministeriön vastuualuetta ilman uutta byrokratiaa. Esimerkiksi kauppa- ja teollisuusministeriössä on viime aikoina lisätty resursseja sähköisen liiketoiminnan asioiden valmisteluun.

Mönkäre puhui tänään Tietotekniikan Ammattilaiset 2001 -tapahtumassa Helsingissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.