Mainos

Mönkäre arvostelee vihreitä

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre arvostelee vihreiden linjaa ydinvoimakysymyksessä. Vihreät kokoontuvat päättämään hallitusjatkostaan viikonloppuna.

Keskustelu lisäydinvoiman ympärillä kiihtyy, kun vihreät kokoontuvat päättämään hallitusjatkostaan viikonloppuna. Tänään oman ydinvoimamyönteisen energiamallinsa esitteli suurin palkansaajajärjestö SAK.

Ydinvoimalobbarit, sekä kannattajat että vastustajavat, eivät ole elämöineet tällä kertaa kovaan ääneen. Näkyvimpiä keskustelijoita on ollut palkansaajajärjestö SAK, joka esitteli tänään oman energiamallinsa vuoteen 2015 saakka. Laskelmia ei aiota tyrkyttää kansanedustajille erikoiskampanjalla.

- Me emme mene eduskuntaan muuten kuin valiokuntakuulemisiin, sanoo SAK:n apulaisjohtaja Matti Viialainen.

SAK:n mukaan Suomi tarvitsee kiistatta lisää sähköä lähivuosina. Järjestön laskelmissa tuo lisäenergia saadaan kolmesta päälähteesta. Peräti puolet voitaisiin kattaa uusiutuvilla polttoaineilla ja energiansäästöllä, kolmannes hoidetaan ydinvoimalla ja neljännes maakaasulla.

Lisäydinvoiman puolesta liputetaan maltillisesti. Perusteluina mm. omavaraisuus, jäsenistön työpaikat sekä hiilidioksiidipäästöjen rajoittaminen.

SAK ehdottaa Venäjän maakaasuputken jatkamista Turun seudulle, mutta pelkän maakaasun lisäkäyttö ei riitä.

Tähänastisesta asialinjasta huolimatta ydinvoimakeskustelu kuumenee lähiviikkoina. Tänään kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre arvosteli reippaasti vihreitä. Puolue on ajanut itsensä kummalliseen tilanteeseen kun toisaalta ollaan oppositiossa ja toisaalta hallituksessa. Mönkäreen mielestä on vähintäänkin epätavallista, että vihreiden ministerit vastustavat hallituksen esitystä kaikin voimin ja samalla takertuvat entistä tiukemmin ministerintuoliinsa.

Eduskunta keskustelee lisäydinvoimasta näillä näkymin helmikuun 13. päivä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.