Monivammaisen Sophien kuvaa käytettiin aborttia puolustavassa mainoksessa – äiti: "En anna vihan estää minua puhumasta"

Natalie Weaverin tyttären kuvaa oli käytetty aborttia puoltavana mainoskasvona asiattomassa päivityksessä.

Natalie Weaver sai järkyttyä löydettyään lapsensa kuvan netistä. Weaverin vammaisen tyttären kuvaa oli naisen mukaan käytetty aborttia puoltavana mainoskasvona asiattomassa päivityksessä.

Weaverin Sophie-tyttärellä on harvinainen Rettin oireyhtymä. Se aiheuttaa vaikeaa monivammaisuutta tytöillä. Weaverin mukaan perhe on lapsen syntymän jälkeen saanut usein törkeitä kommentteja lapsen ulkonäöstä.

Sophie vauvana. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kuvan julkaissut Twitter-tili jäädytettiin

Weaver ilmoitti löytämänsä kuvan Twitter-sivuston ylläpidolle asiattomana, mutta hänelle ilmoitettiin, ettei kyseessä ole rikkomus.

Weaver antoi aiheesta haastattelun ja värväsi sosiaalisen median seuraajiaan ilmoittamaan kuvan asiattomaksi. Lopulta Twitter pyörsi päätöksensä, ja kuvan julkaissut Twitter-tili jäädytettiin.

Twitterin puhenainen kertoi Fox Newsille, että sivusto haluaa aina korjata mahdollisesti tekemänsä virheet nopeasti.

– Tiimimme otti raportin uudelleen käsittelyyn ja jäädytti tilin Twitterin sääntöjen mukaisesti.

Weaver itse on tunnustautunut abortin kannattajaksi, kertoo Conservative Tribune. Weaver ei haluakaan, että hänen tarinaansa käytetään poliittisiin tarkoituksiin; hän korostaa, että Sophien kuvaa käytti yksittäinen henkilö, ja tarinansa jakamalla hän haluaa Twitterin sääntöihin myös vihapuheen vammaisia kohtaan.

Weaver haluaa kertoa Sophien elämästä myös myönteisiä puolia, jotka eivät liity tämän sairauksiin. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Kun päätin puhua ja taistella julkisesti Sophian ja muiden vammaisten puolesta, tiesin, ettei se olisi helppoa, ja se on ok minulle. Olen jatkossakin äänekäs enkä anna vihan estää minua puhumasta, Weaver lupaa.

***


Lue myös:

    Uusimmat