Mainos

Monissa modeemeissa suuri tietoturvariski

Kuluttajalle myydyissä verkkolaitteissa saattaa piillä vakava tietoturvariski. Asiantuntijat ovat löytäneet vakavia puutteita useista Suomessa yleisesti käytössä olevista langattoman verkon tukiasemista. Ongelmia uskotaan olevan myös modeemeissa.

Pahimmillaan verkkorikollinen voi päästä käsiksi jopa pankkitunnuksiin ja tilitietoihin ilman, että tietokoneen käyttäjä huomaa mitään.

Esimerkiksi verkkopankissa asioidessa kannattaa tarkistaa, ilmestyykö selaimen laitaan lukon kuva. Se kertoo, että nettisivu on oikea eikä tekaistu.

Viestintäviraston ja Louhi Networks -yhtiön tietoturva-asiantuntijat varoittavat erityisesti A-Linkin valmistamista langattoman verkon tukiasemista, jotka ovat mallia WL54AP3 ja WL54AP2. Vastaavia haavoittuvuuksia on löydetty myös muun muassa ZyXellin ja Buffalon laitteista.

Tietoturvariskeiltä on mahdollista suojautua, mutta se on tavalliselle ihmiselle hankalaa ja monimutkaista, myöntää asiantuntija. Laitteen hallintoliittymän salasana kannattaisi vaihtaa ensimmäisenä, ja samoin tulisi huolehtia tietoturvapäivityksistä.

Päivitykset eivät kuitenkaan lataudu automaattisesti, vaan ne täytyy käydä erikseen hakemassa laitteen valmistajan kotisivuilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.