Mainos

Monipuolisella hoidolla hyviä tuloksia nuorisopsykiatriassa

Psyykkisesti sairaan nuoren hoidossa tulisi tutkimuksen mukaan yhdistää lääkehoito ja yksilöllinen terapia. Tämän lisäksi tulisi tukea nuoren perhesuhteita ja koulunkäyntiä.

Psyykkisesti sairaiden nuorten hoidossa kannattaa yhdistää erilaisia keinoja. Tämä tulee esiin Ulla Hintikan väitöstutkimuksessa, joka tarkastetaan huomenna Kuopion yliopistossa.

Sairastuneiden nuorten toipumista edistää se, kun lääkehoidon ja yksilöllisen terapian lisäksi kiinnitetään huomiota perhesuhteisiin ja koulunkäyntiin. Mitä paremmat nuoren terapia- ja perhesuhteet ovat ennen hoidon alkua, sitä vähemmän lääkehoitoa tarvitaan.

Hintikan mukaan hoidossa on tärkeä huomioida nuoruusiän kehitysvaihe.

Tutkimuksessa oli mukana 63 nuorisopsykiatrian suljetulle osastolle sijoitettua nuorta, joista 40 oli tyttöjä ja 23 poikia. Nuoret olivat iältään 13-18-vuotiaita.

Hintikka vertaili hoidon vaikutusta masennusta potevilla ja käytöshäiriöisillä nuorilla. Lisäksi hän tutki, millä tavalla itsemurhaa yrittäneet nuoret poikkeavat muista hoidossa olevista nuorista.

Tytöt sairastivat masennusta yleisemmin kuin pojat. Käytöshäiriöt olivat puolestaan yleisempiä pojilla.

Tutkimuksen mukaan osastohoito kohensi kaikkien nuorten minäkuvaa ja ruumiinkuvaa sekä antoi valmiuksia parempaan toimintakykyyn ja ongelmien ratkaisuun. Erityisesti itsemurhaa yrittäneiden nuorten ruumiinkuva parani. Masennuspotilaiden kohdalla hoito helpotti myös kanssakäymistä kotiväen kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.