Mainos

Monaco muistelee ruhtinatar Gracea

Rakastetun ruhtinattaren kuolemasta on 25 vuotta. Laajassa näyttelyssä Monacossa voi ihailla tyyli-ikonin upeita juhlapukuja. Esillä on myös Oscar-patsas.

Huomenna tulee kuluneeksi 25 vuotta Monacon ruhtinattaren Gracen kuolemasta. Pikkuvaltio muistelee auto-onnettomuudessa 52-vuotiaana kuollutta ruhtinatarta monella tavoin.

Grimaldin ruhtinassuku on avannut ruhtinattaren muistoksi esimerkiksi laajan näyttelyn, jossa on esillä muunmuassa hänen upeita juhlapukujaan sekä ympäri maailmaa ilmestyneiden aikakauslehtien kansikuvia Gracesta. Näyttelyssä voi katsoa myös Gracen vanhoja elokuvia ja tutkia hänen vuonna 1955 saamaansa Oscar-patsasta. Näyttelyssä on kaikkiaan 1500 esinettä ja se levittäytyy peräti 4 000 neliön alueelle.

Ruhtinatar Gracen elämä oli kuin modernia satua. Alun perin amerikkalainen miljoonaperijätär ja filmitähti Grace Kelly avioitui Monacon ruhtinas Rainierin kanssa vuonna 1956. He olivat tavanneet vuotta aikaisemmin Cannesin elokuvajuhlilla. Grace oli aikansa tyyli-ikoni ja erittäin ihailtu ja rakastettu hahmo muidenkin kuin monacolaisten keskuudessa. Monacossa käy yhä matkailijoita, jotka ovat "Gracen jalanjäljillä".

Grace kuoli 14.9.1982 auto-onnettomuudessa Monacossa, kun hänen autonsa ajautui neulansilmämutkassa ulos tieltä. Kyydissä ollut ruhtinasparin nuorin lapsi, prinsessa Stephanie, loukkaantui. Monacoa hallitsee nykyään Rainierin ja Gracen poika, ruhtinas Albert.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.